Europa Moderne Ouders Reizen met kinderen

5 goedkope vakantielanden in Europa

Het is weer tijd om de vakantie te plannen, maar je wilt niet te veel geld uitgeven? Geen zorgen, want Europa biedt tal van goedkope en cultureel rijke bestemmingen voor een fantastische gezinsvakantie. Ideaal om een roadtrip met de auto te maken.

Dit zijn de top 5 goedkope vakantielanden in Europa, inclusief reistijd, cultuur, leukste plaatsen, bezienswaardigheden en de kosten van de reis.

1. Hongarije

Hungaria

Hongarije is een prachtig land met een rijke cultuur en geschiedenis. Het land heeft een unieke mix van Oost- en West-Europese invloeden en biedt tal van attracties voor gezinnen. De reistijd vanuit Nederland is ongeveer 14 uur. Enkele hoogtepunten van een reis naar Hongarije zijn onder andere het verkennen van de prachtige hoofdstad Boedapest, een bezoek aan het prachtige Balatonmeer en het proeven van heerlijk Hongaars eten. De geschatte kosten voor een week vakantie in Hongarije zijn ongeveer € 500 tot € 900 per persoon.

Handige weetjes over Hongarije als goedkoop vakantieland

 • Reistijd met de auto: ongeveer 13 uur vanuit Nederland.
 • Cultuur: Hongarije heeft een rijke cultuur met invloeden van de Romeinen, Ottomanen en Oostenrijkers. Je vindt er veel kastelen en paleizen, maar ook thermale baden en leuke markten.
 • Leukste plaatsen: Boedapest, Eger en het Balatonmeer.
 • Bezienswaardigheden: Het Parlementsgebouw, de thermale baden in Boedapest en de Burcht van Boeda.
 • Kosten: Een gemiddeld hotel kost ongeveer €45 per nacht, een maaltijd kost ongeveer €10 en een biertje kost gemiddeld €2,50.

2. Tjechië

Tsjechië is een fascinerend land met een rijke geschiedenis en cultuur, prachtige architectuur en een schitterend landschap. De reistijd vanuit Nederland bedraagt ongeveer 8 uur. Enkele hoogtepunten van een reis naar Tsjechië zijn onder andere het verkennen van de prachtige stad Praag, het ontdekken van de middeleeuwse stad Cesky Krumlov en het genieten van de natuurlijke schoonheid van het Boheemse Woud.

Handige weetjes over Tjechië als goedkoop vakantieland

 • Reistijd met de auto: ongeveer 9 uur vanuit Nederland.
 • Cultuur: Tsjechië heeft een rijke geschiedenis en cultuur, met veel kastelen, kerken en bierbrouwerijen.
 • Leukste plaatsen: Praag, Cesky Krumlov en Karlovy Vary.
 • Bezienswaardigheden: De Karelsbrug, de Praagse Burcht en de Joodse wijk in Praag.
 • Kosten: Een gemiddeld hotel kost ongeveer €50 per nacht, een maaltijd kost ongeveer €8 en een biertje kost gemiddeld €1,50.

3. Polen

Krakow Old Town

Polen is een fascinerend land met een rijke geschiedenis en cultuur. Polen staat bekent om zijn lage prijzen en is daarom een van de goedkoopste vakantielanden in Europa. Je kunt hier genieten van prachtige middeleeuwse steden, schilderachtige dorpjes en een prachtig landschap. Bovendien is Polen ook een van de goedkoopste landen van Europa. De reistijd vanuit Nederland bedraagt ongeveer 12 uur. Enkele hoogtepunten van een reis naar Polen zijn onder andere een bezoek aan Krakau, de prachtige oude stad en het kasteel van Wawel, het indrukwekkende Auschwitz-Birkenau museum en het Tatra-gebergte. De geschatte kosten voor een week vakantie in Polen zijn ongeveer € 500 tot € 800 per persoon.

Handige weetjes over Polen als goedkoop vakantieland

 • Reistijd met de auto: ongeveer 12 uur
 • Cultuur: Polen heeft een rijke geschiedenis en cultuur, met veel kastelen, kerken en musea. Daarnaast staat Polen bekend om de lekkere pierogi en wodka.
 • Leukste plaatsen: Krakau, Warschau en Gdansk.
 • Bezienswaardigheden: Het Wawel kasteel, het Oude Stadsplein in Krakau en het Museum van de Tweede Wereldoorlog in Gdansk.
 • Kosten: Een gemiddeld hotel kost ongeveer €40 per nacht, een maaltijd kost ongeveer €8 en een biertje kost gemiddeld €1,50.

4. Bulgarije

Bulgarije is een prachtig goedkoop vakantieland in Europa (in de Balkanregio), met een rijke geschiedenis en cultuur. De reistijd vanuit Nederland bedraagt ongeveer 3 uur en 30 minuten met het vliegtuig of 21 uur met de auto. Enkele hoogtepunten van een reis naar Bulgarije zijn onder andere het verkennen van de bruisende hoofdstad Sofia, het genieten van de zon op de prachtige stranden van de Zwarte Zee en het ontdekken van de rijke geschiedenis van het land in de oude stad Nessebar. De geschatte kosten voor een week vakantie in Bulgarije zijn ongeveer € 400 tot € 600 per persoon.

Handige weetjes over Bulgarije als goedkoop vakantieland

 • Reistijd met de auto: ongeveer 21 uur vanuit Nederland.
 • Cultuur: Bulgarije heeft een rijke geschiedenis en cultuur, met veel kloosters, kerken en musea. Daarnaast staat Bulgarije bekend om de lekkere kebab en yoghurt.
 • Leukste plaatsen: Sofia, Plovdiv en Varna.
 • Bezienswaardigheden: Het Alexander Nevski-kathedraal, de oude binnenstad van Plovdiv en het Zeeaquarium van Varna.
 • Kosten: Een gemiddeld hotel kost ongeveer €35 per nacht, een maaltijd kost ongeveer €5 en een biertje kost gemiddeld €1.

5. Portugal

Veel mensen weten niet dat Portugal tot de goedkoopste vakantielanden in Europa behoort. Toch is het echt zo. Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis en cultuur, mooie stranden en heerlijk eten. Het land is ook zeer betaalbaar voor toeristen. De reistijd vanuit Nederland bedraagt ongeveer 20 uur. Enkele hoogtepunten van een reis naar Portugal zijn onder andere het verkennen van de bruisende hoofdstad Lissabon, het genieten van de zon op de stranden van de Algarve en het proeven van de beroemde Port-wijn in de Douro-vallei. De geschatte kosten voor een week vakantie in Portugal zijn ongeveer € 700 tot € 1000 per persoon.

Handige weetjes over Portugal als goedkoop vakantieland

 • Reistijd met de auto: ongeveer 20 uur
 • Leukste plaatsen: Lissabon, Albufeira
 • Bezienswaardigheden: Mooie baaitjes en stranden van Algarve, Lissabon
 • Kosten: Een gemiddeld hotel kost ongeveer €40-€60 per nacht, een maaltijd rond de €10-€15

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *