Goedkope vliegtickets kopen
Moderne Ouders Reizen met kinderen

7 tips om goedkope vliegtickets te kopen

Wil jij weten hoe je goedkope vliegtickets kunt kopen voor je volgende bestemming? Je kent sommige tips vast wel van de ‘wandelgangen’. Maar wist je dat ze écht werken als je ze slim toepast? In onderstaand artikel lees je de 7 meest effectieve tips. Doe er je voordeel mee!

7 tips voor goedkope vliegtickets

1. Ben je flexibel met vertrekdata dan zijn vliegtickets goedkoper

Het kan al honderden Euro’s schelen om een paar dagen eerder of later te vertrekken. Kijk dus altijd de dagen voor en de dagen na je gewenste vertrekdatum. Dat geldt ook voor de terugweg. Neem altijd wel de andere kosten mee in het verhaal. Stel het is goedkoper om een paar dagen eerder te vertrekken en een paar dagen na gewenste datum terug te komen, ben je dan niet meer geld kwijt aan hotels en andere zaken?

2. Boek vliegtickets op tijd maar niet te vroeg

Het beste is om vliegtickets voor een internationale vlucht 4 tot 6 maanden van tevoren te boeken.
Voor een binnenlandse vlucht is dit 2 tot 3 maanden van tevoren.

Boek je langer dan 6 maanden van tevoren zijn de prijzen hoog omdat een maatschappij nog geen duidelijk beeld heeft hoe vol de vlucht gaat worden. Wanneer niet alle tickets verkocht worden gaan ze een aantal maanden van tevoren dalen. Binnen de 2 maanden gaan de prijzen weer omhoog omdat de mensen die last minute nog tickets boeken ze toch wel nodig hebben.

3. De goedkoopste vliegtickets koop je op een doordeweekse dag

Vliegtickets zijn vaak goedkoop op maandag of dinsdag. Kijk je in het weekend zal je zien dat de prijzen hoger liggen. Het heeft allemaal te maken met vraag en aanbod. In het weekend zullen er meer mensen de tijd nemen te zoeken naar tickets. De vliegmaatschappij ziet dit en zal zijn prijzen verhogen.

4. Vliegen doe je ook goedkoper op een doordeweekse dag

De prijzen van vliegtickets liggen gemiddeld 12% lager als je vliegt op een maandag, dinsdag of woensdag. Daar heb je het weer met die flexibele vertrekdata. Soms kunnen een paar dagen een enorm verschil maken.

5. Kies een vlucht met overstap of naar een andere bestemming

Soms kan de bestemming ook verschil maken. Stel je wilt een verre reis maken richting Azië (onze favoriete continent). Door heel Azië heb je Air Asia en nog een aantal andere low budget maatschappijen. Je betaald vaak maar een paar tientjes voor een vliegticket. Kies dus de goedkoopste bestemming, dit zijn niet altijd de minst populaire.

Naar Bangkok gaan bijvoorbeeld een hoop vluchten soms met gunstige prijzen. Vanuit Bangkok kan je dan voor een paar tientjes heen waar je maar wilt; Maleisië, Cambodja, Vietnam noem het maar op. Vergis je overigens niet in de term ‘low budget’. De tickets zijn goedkoop maar de service geweldig! Een maaltijd op een vlucht van een uur?! Heel normaal 😉

Ook kan het een paar honderd Euro schelen als je een vlucht neemt met een overstap. Zo kan je richting Azië vaak overstappen op Dubai. Als je het niet erg vindt om wat langer onderweg te zijn. Kan ook best fijn zijn om je benen te strekken. Zeker als je met kleine kinderen reist.

6. Gebruik een incognito venster (zet je browser op privé) bij het zoeken van vliegtickets

Soms kan de prijs van een vlucht variëren afhankelijk van hoeveel keer je de website hebt bezocht. Probeer te boeken via een incognito-venster om te voorkomen dat de website je vorige bezoeken onthoudt en de prijs verhoogt. Voor je boekt ook even de cookies verwijderen als je niet zeker weet of je al die tijd incognito hebt gezocht.

7. Stel een prijsalarm in voor goedkope vliegtickets

Google Flights geeft je de mogelijkheid om een prijsalarm in te stellen. Wanneer de prijs daalt krijg je een melding per e-mail. Zo hoef je niet 3x per dag te kijken en kan je gelijk boeken als er een mooie prijs voorbij komt.

Door deze tips toe te passen als je vliegtickets gaat kopen, kan je honderden Euro’s besparen door flexibel te zijn en goed te timen. Enjoy your next trip!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *