8 leuke dingen om te doen in Dubai met kinderen
Moderne Ouders Reizen met kinderen Verenigde Arabische Emiraten

8 dingen om te doen in Dubai met kinderen

Dubai, een stad die bekend staat om zijn prachtige skyline, luxe winkels en grote wolkenkrabbers, heeft ook veel te bieden voor gezinnen met kinderen. Of je nu cultuur wilt snuiven of door de woestijn trekt, Dubai biedt een scala aan leuke activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Dubai heeft ons echt weten te verassen. Ik vond het een van de leukste bestemmingen waar we zijn geweest. Een compleet andere wereld en toch maar 6 uur vliegen.

Dit zijn 8 leuke activiteiten in Dubai met kinderen

1. Bezoek Burj Khalifa van binnen

Burj Khalifa is dé toren van Dubai en daar zijn ze trots op. De toren is 828 meter hoog. Voor een flink bedrag mag je de toren van binnen zien. Met een lift word je als een raket omhoog geschoten (je oren klapperen nog erger dan in een vliegtuig) en kom je uit bij een aantal verdiepingen met alleen maar glas en heb je super uitzicht over de skyline van Dubai. Persoonlijk vonden wij het zeker waard. Loop bij de terugweg wel keihard door want je moet door allerlei souvenir en speelgoedwinkels naar buiten -heel sneaky- haha.

Prijs: 42 euro (167 AED) voor verdiepingen 124 en 125. Wil je hoger? Als je verdieping 148 er ook bij wilt betaal je zo’n 70 euro (399 AED), hebben wij niet gedaan. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis.

2. Bezoek de fonteinenshow naast Burj Khalifa

Dit moet je gewoon bezoeken als je in Dubai bent. Welk kind vindt een fontein nou niet leuk? De show in Dubai is heel bekend en is minstens zo mooi als die in Las Vegas. De fonteinshow is elk half uur. Tip: zorg dat je direct na de show komt om een plek vooraan te bemachtigen. Zorg dus dat je iets bij je hebt om de kids 30 minuten te vermaken. O en dat ze geplast hebben, Jax moest na 25 minuten plassen, toen we terugkwamen was de show al bijna afgelopen. 🙁 Al die tijd voor niets gewacht.

Prijs: YEAH! Je ziet het niet veel maar de fonteinenshow in Dubai is helemaal gratis!

3. Dubai Aquarium en onderwater Zoo

Bezoek het Dubai Aquarium and Underwater Zoo in de shoppingmall. Je kan gratis kijken vanaf de eerste verdieping en achter de hekken. Tegen betaling kan je naar binnen maar het is nogal fors geprijsd. Zo’n 20 euro p.p. Het aquarium is het grootste binnenaquarium ter wereld en er leven meer dan 140 verschillende soorten zeedieren, waaronder haaien en roggen. Het Underwater Zoo biedt ook een aantal interactieve tentoonstellingen en activiteiten, waaronder de mogelijkheid om te zwemmen met haaien. Maar dat is misschien iets minder kindvriendelijk. 😉 Vooral leuk om iemand anders te zien zwemmen.

4. Legoland Dubai

LEGOLAND Dubai is een van de nieuwste attracties van Dubai en is een must-see met kinderen. Het park is opgedeeld in verschillende zones, waaronder een bouwzone, een pretparkzone en een waterpark. Het park heeft meer dan 40 attracties. Het park is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Prijs: tussen de 60 en 70 euro afhankelijk of je het waterpark erbij neemt (295-330 AED). Kinderen onder de 3 jaar zijn gratis!

5. Miracle Garden

De Miracle Garden in Dubai is een prachtig aangelegde tuin met meer dan 45 miljoen bloemen en planten. Het is een van de meest bezochte attracties in Dubai. Hier kan je je kinderen heerlijk laten rennen of genieten van een rustige wandeling in de natuur. Het park heeft ook verschillende speeltuinen en attracties voor kinderen, waaronder een gigantisch paddenstoelhuis en een speeltuin in de vorm van een boot.

Prijs: zo’n 20 euro per persoon (75 AED)

6. Maak een kamelenrit door de woestijn

Een rit op een kameel door de woestijn is een van de gaafste dingen om te doen in Dubai met kinderen. Helaas heb ik twee wagenzieke thuis 🙁 Maar gelukkig is er elke avond een man met kamelen op Jumeira Beach. Hier kan je tegen betaling een echte rit maken over het strand. Dat maakt het voor Jax zeker goed.

8 leuke dingen om te doen in Dubai met kinderen

Als je met een kameel door de woestijn wilt rijden is dit vaak een excursie van een halve dag of langer. Je wordt opgehaald met een auto en vaak is het al een uur rijden de woestijn in. Meestal is het een combinatie van dune bashen (keihard met je auto op zandheuvels knallen), een rit op een kameel van een uur (zie maar eens 5 minuten met een kind op zo’n wiebelende kameel te blijven zitten) en een lunch of diner. Erg leuk maar zo’n lange rit en dan ook nog door de woestijn is niks voor mensen met een zwakke maag. Als dat niet het geval is had ik het heel erg graag willen doen.. Dus, als het kan zeker doen!

Prijs: reken op 75-100 euro per persoon voor een pakket. Check goed de reviews bij bijvoorbeeld Tripadvisor.

7. Dubai Garden Glow en dinoworld

Ja, dit was gaaf. Dubai Garden Glow is heel leuk om te doen met kinderen. Kom gelijk om 5 uur in de middag (dan pas gaat het open) en bezoek dan eerst het dinopark. Veel kindjes vinden het wel eng als het donker is. Heb je echte waaghalzen dan kan je later gaan. Na de dino’s kom je langs allerlei tentjes om wat te eten en vervolgens als alles donker is kom je langs tentoonstellingen van miljoenen lichtjes: dierentuin, verlichte bogen echt alles is gemaakt van lichtjes. Kan het eigenlijk gewoon niet uitleggen. Het was magisch zo in het donker.

Prijs: omgerekend zo’n 18 euro p.p. (70 AED)

8. Bezoek Kidzania Dubai

KidZania is een educatief themapark dat kinderen de mogelijkheid biedt om verschillende beroepen uit te proberen. Het park is opgedeeld in verschillende zones, waaronder een ziekenhuis, een televisiestudio en een bank. Het is een ideaal uitje tijdens een hete dag. De airco staat hier flink te loeien.

Prijs: tickets starten vanaf 20 euro voor kinderen afhankelijk van de leeftijd (95-110 AED). Baby’s tot 1 jaar zijn gratis.

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke dingen te doen in Dubai als je met kinderen reist zoals Jumeirah Beach of een dagtrip naar Abu Dhabi. Maar met deze 8 kom je al een heel eind.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *