Bali met kinderen
Azië Indonesië Moderne Ouders Reizen met kinderen

Bali met kinderen, de ideale bestemming voor een verre reis

Bali met kinderen is een goede optie als je op zoek bent naar een verre bestemming maar nét even wat meer binnen de gebaande paden. Bali is inmiddels behoorlijk in trek als verre reisbestemming en dat heeft als voordeel dat je ook gemakkelijk voor een relatief lage prijs een pakketreis (tickets, transfer + hotel) kan boeken. Toeristisch of niet, Bali is prachtig! Al overtuigd? In deze blog vindt je alle praktische informatie die je nodig hebt.

In deze blog lees je alles over:

  • De vlucht, tijdsverschil, visum
  • De beste reistijd
  • Hygiëne, vaccinaties en voorzieningen
  • Geld, rondreizen en praktische zaken

Bali met kinderen, hoelang is het vliegen?

Bali is een flink stuk vliegen. Je bent zo’n 16 uur onderweg, afhankelijk van je tussenstop. Tegenwoordig vliegen veel maatschappijen ‘rechtstreeks’ en dat houdt in dat je wel een tussenstop maakt, maar alleen om te tanken. Je kunt in het vliegtuig blijven zitten. Deze vlucht duurt 16 uur.

Het tijdsverschil op Bali

Het is op Bali 7 uur later dan in Nederland. Na zo’n lange vlucht, in combinatie met het reisverschil is het logisch dat kinderen moe zijn. Zorg ervoor dat je aankomst goed geregeld is. Kom je overdag aan dan kan je gelijk met de taxi of bus naar je hotel in de plaats van bestemming. Als je in de avond aan komt kan je ook kiezen voor een hotel in de buurt van het vliegveld. Zo zijn de kinderen uitgerust voor de reis de volgende dag.

Heb je een visum nodig als je met je kind(eren) naar Bali reist?

Bij aankomst krijg je een gratis visum voor de duur van 30 dagen. Dit is voor Nederlanders en Belgen. Wel moet je kunnen aantonen dat je binnen 30 dagen het land weer verlaat. Een retourticket of ticket naar een andere bestemming is voldoende.

Bali met kinderen, wat is de beste reistijd?

Bali kent verschillende seizoenen, maar is het hele jaar te bezoeken, afhankelijk van je voorkeur en mogelijkheden.

Oktober t/m maart- Regenseizoen (laagseizoen)

Van november t/m maart is het regenseizoen op Bali. Dat wil niet zeggen dat je Bali op dat moment niet kan bezoeken. Bali is prima te doen tijdens de kerstvakantie (als je te maken hebt met schoolgaande kinderen). Zoals in de meeste Aziatische landen heb je tijdens het regenseizoen te maken met soms flinke regenbuien. Maar, dit beperkt zich vaak tot een enkele bui, hierna klaart het weer op. De buien vallen vaak eind van de middag of in de avond en het is vaker bewolkt tijdens het regenseizoen. Temperaturen liggen rond de 30 graden.

April t/m juni – Droge seizoen (laagseizoen)

Met temperaturen rond de 30 graden en weinig regen is dit het beste seizoen om Bali met je kinderen te bezoeken. Dus heb je nog geen leerplichtige kinderen? Ga ervoor! Alhoewel het nooit echt rustig is op Bali zijn dit wel de rustigste maanden. Ook liggen de prijzen voor hotel overnachtingen en vliegtickets een stuk lager.

Juli, augustus en september – Droge seizoen (hoogseizoen)

Als je leerplichtige kinderen hebt zijn juli en augustus een van de weinige opties. Gelukkig zijn de maanden juli en augustus qua weer ook gewoon een prima keuze. Met weinig regen en ook weer een temperatuur rond de 30 graden is Bali een heerlijke bestemming voor de zomervakantie.

Hygiëne op Bali

Overweeg je een reis naar Bali met kinderen? Dan is het belangrijk om dit van tevoren goed uit te zoeken. Op Bali ligt de standaard voor hygiene lager dan bijvoorbeeld hier in Nederland. Als je je aan de ‘basismaatregelen’ houdt scheelt dit al een hoop. Drink geen water uit de kraan en als je streetfood wilt proberen, kies dan een kraampje met een regelmatige aanwas aan klanten. Zo weet je dat het eten er niet te lang ligt. Kijk ook naar hoe het eten wordt gekoeld, dit is vooral belangrijk bij vlees en vis. Een fancy restaurant is niet perse hygiënischer. Kies voor de kinderen liever gekookte groenten.

Deze vaccinaties heb je nodig:

Verplichte vaccinaties zijn er niet, wanneer je met kinderen naar Bali reist. Onderstaande vaccinaties worden wel geadviseerd:

  • Hepatitus A
  • DTP – Kinderen hebben deze al vanuit het rijksoverheid vaccinatieprogramma
  • Soms wordt een malariakuur geadviseerd. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de GGD

Bali met kinderen, welke voorzieningen zijn er?

Het toerisme op Bali wordt alsmaar groter. Dit heeft als voordeel dat er steeds meer voorzieningen zijn voor kinderen. In de meeste restaurants zijn kinderstoelen aanwezig. Babybedjes zijn op aanvraag vaak beschikbaar. Babyvoeding en luiers zijn in elke supermarkt te koop, veel lokale merken maar hier en daar vindt je ook de A merken voeding en luiers. Verschoningsruimten zijn niet overal aanwezig, in hotels en winkelcentra over het algemeen wel.

Geld, rondreizen en praktische zaken

Betalen op Bali

Als wij op reis gaan met ons zoontje mag dit een en al avontuur zijn, maar praktische financiële informatie duik ik van tevoren graag in. Op Bali kan je omgerekend zo’n €250 per dag pinnen. Dat is zo’n 4,2 (miljoen!!) Indonesische Roepia. Dat is een flink pakket aan biljetten. Tip: zoek de biljetten een beetje bij elkaar zodat je gemakkelijk het gewenste bedrag kan vinden met betalen. O en misschien onnodig om te benoemen maar, loop niet te koop met zo’n pak geld. Ondanks de status die Bali heeft verworven is het een plek met veel armoede. Criminaliteit komt er weinig voor maar dat betekend niet dat je het op moet zoeken.

€1 = 16.844,16 Indonesische Roepia (*februari 2021)

Pinnen

Pinnen kan overal. Er gaan de laatste tijd verhalen rond over oplichtingspraktijken met neppe pinautomaten die je pas inslikken en kopiëren. Je pas komt er weer uit maar er volgt geen betaling.. Als je dus gaat pinnen en er komt vervolgens geen geld uit, bel direct je bank. Vraag bij je hotel waar je veilig kunt pinnen.

Kinderen kijken hun ogen uit op Bali
Kinderen kijken hun ogen uit op Bali

Rondreizen met kinderen op Bali

Als je op een plek blijft

Als je een voordelige pakketreis naar Bali hebt weten te scoren blijf je op eén plek. Het is leuk om vanaf daar op ontdekking te gaan en dingen te bezichtigen. Er is genoeg te zien. Dit kan je doen door een taxi te nemen of door een auto met privé chauffeur te huren. Dit kost vaak enkele tientjes per dag en de chauffeur kan je naar bijzondere plekken brengen waar het toerisme nog minder aanwezig is.

Reis je rond op Bali?

Ook dan is een privé chauffeur een uitkomst. Je spreekt een vast bedrag af om naar je volgende bestemming gebracht te worden en onderweg kan je stoppen op de meest prachtige plekken! Als je low budget reist kan je gebruik maken van (lange afstands)bussen of een gewone taxi.

Niet helemaal wat je zoekt? Lees dan eens onze blog over Thailand met kinderen, een andere kindvriendelijke bestemming in Azië.

Bali is een super bestemming!

Als je voor het eerst met je kinderen op reis gaat is Bali een goede keuze. Het is overzichtelijk, veilig, en er is een hoop te zien; van rijstvelden in het binnenland, tot witte stranden en prachtige tempels. En niet te vergeten, heerlijk eten 😉

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *