Moderne Ouders Uitjes met kinderen

Burger zoo Arnhem: onze ervaring

Burger Zoo in Arnhem is een bekende dierentuin in Nederland. In veel lijstjes staat deze dierentuin in de top 10. Wij bezochten Burger Zoo Arnhem afgelopen meivakantie om onze ervaring met jullie te delen. Wat maakt deze dierentuin uniek? Hoe zijn de voorzieningen en hoeveel tijd heb je er nodig?

Onze review van Burger Zoo

Vanaf den haag is het slechts 1 uur en 15 minuten rijden naar Burger Zoo in Arnhem. Je kunt dus stellen dat hij (voor ons) redelijk centraal ligt. Vlak voor we er waren reden we langs Oudehands Dierenpark. Deze dierentuinen liggen grappig genoeg dus dicht bij elkaar. Welke wij leuker vonden lees je straks. 😉

De indeling van Burger zoo in Arnhem is uniek

Burger zoo staat bekent om zijn ‘ecodisplays’. Een voor mij nietszeggend begrip maar het betekent dat de natuurlijke leefomgeving zoveel mogelijk is nagebootst. En daar is zeker geen woord over gelogen. Van tevoren las ik al een aantal verhalen over de mangrove en het regenwoud. Omdat ons zoontje zo’n fan is van het regenwoud was daarom de keuze voor deze dierentuin zo gemaakt. Dit waren de gebieden:

Mangrove

Mangrove Burger Zoo

Dit was mijn persoonlijke favoriet. Een tropische koepel met mangroves (een gebied tussen zee en meren/rivieren met brak water) zoals we ook in Maleisië hebben gezien vol met prachtige grote vlinders, vooral op de grote blauwe vlinders was ik helemaal verliefd. Ook uniek is dat ze zeekoeien hebben die erg goed zichtbaar zijn door mooie glazen wanden. Dat was wel een leuke aanvulling, wat een gekke beesten zeg.

Desert

Desert in Burger Zoo

Ook dit heeft Burger Zoo gaaf gedaan. Zelf zijn we in Amerika geweest en alles was prachtig nagebootst; zelfs de bekende ‘Joshua trees’ en de bosmarmotten die we er overal zagen.

Bush

Waterval Burger Zoo

Loop binnen in het regenwoud van Burger Zoo! Er is zelfs een waterval, niet van echt te onderscheiden. Plassen water, hoge luchtvochtigheid en smalle ‘of the beaten track’ beboste paadjes met tropische planten en overal geluiden van vogels. Echt heel gaaf.

Ocean

Oceaan Burger Zoo

Vergeleken bij andere dierentuinen is het oceaangedeelte mooi en uitgebreid. Je bent hier zo een halfuur zoet. Prachtige tropische vissen, haaien en grote roggen. Je kijkt je ogen uit. Het zit vast aan de bush.

Park en safari

Hier vind je de overige dieren zoals verschillende soorten apen, olifanten en in het safarigedeelte vind je de giraffen, zebra’s en leeuwen.

Voorzieningen in Burger Zoo

  • Aan toiletten geen gebrek. Er waren ondanks de drukte nergens rijen voor de toiletten en het zag er fris uit. Ook waren er voldoende verschoningsruimten aanwezig.
  • Eet en drinkgelegenheden zijn er ook voldoende. Zelf neem ik graag eigen broodjes en snacks mee maar we hebben wel koffie gehaald, dit waren gemiddelde prijzen van zo’n 6 euro voor 2 lekkere koffies.
  • Het park is breed opgezet en rollators, houten kinderkarretjes etc. zijn verkrijgbaar bij de kassa.
  • Het controleren van tickets bij de ingang ging mega snel, er stonden behoorlijk wat mensen maar we waren zo binnen.

Een buggy is zeker te adviseren voor kinderen die nog niet zo ver kunnen lopen. Vanaf de parkeerplaats is het een aardig stuk lopen en ook de afstanden tussen de verschillende dierenverblijven zijn vrij groot, halverwege de dag gaf mijn Fitbit al 15.000 stappen aan, dat is dan weer mooi meegenomen 😉

Omdat wij gebruik maakten van een actie hebben we niet de hoofdprijs betaald voor de tickets maar ook de 26,50 voor volwassenen en 24 euro voor kinderen was het wel waard geweest.

Ouwehands of Burger Zoo?

Persoonlijk vonden wij Burger Zoo leuker. Ouwehands dierenpark is natuurlijk bekent om zijn panda’s maar die zaten toen wij er waren maar een saai in een hoekje. Ook Ouwehands dierenpark was erg leuk hoor maar de verblijven in Burger Zoo zijn groter dus je kan de dieren goed van dichtbij en op een originele manier bewonderen. Het was dan ook een lang bezoek aan Burger Zoo en dat heb je ook wel nodig. We waren er ruim 5,5 uur zoet.

Ben je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan mijn top 8 dierentuinen in Nederland.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *