Wat Pho liggende Boeddha in Bangkok, Thailand
Azië Moderne Ouders Reizen met kinderen Thailand

De 4 leukste bezienswaardigheden in Bangkok met kinderen

Bezienswaardigheden zijn er in Bangkok genoeg, ook voor kinderen. Of jullie nou gek zijn op shoppen, streetfood of cultuur, er is voor iedereen wat te vinden. In onderstaand artikel lees je onze 4 favoriete bezienswaardigheden voor het hele gezin en de 5 leukste uitjes speciaal voor kinderen.

Onze 4 favoriete bezienswaardigheden in Bangkok:

1. Grand Palace Bangkok

De bekendste bezienswaardigheid in Bangkok is de Grand Palace. En ja, ook met een kind kan je deze indrukwekkende plek bezoeken. Vermijd de weekenden vanwege de drukte en de middagen in verband met de hitte. Omdat het erg druk kan worden kan een draagzak uitkomst bieden als je reist met een kleintje een buggy is echt niet aan te raden. The Grand Palace was de vroegere woning van de Koning en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt voor bijzondere gelegenheden van het Koningshuis.

2. Emerald Boeddha/Wat Phra Kaew

Deze tempel, wat eigenlijk een kapel van het paleis is, is gevestigd op het terrein van Grand Palace. Het hoogtepunt: een prachtige smaragd groene Boeddha, tentoongesteld in de kapel. Kinderen kijken hun ogen uit. Zorg dat het hele gezin gepast gekleed gaat. Dus lange mouwen en de benen tot over de knie bedekt. Mocht dit (deels) niet het geval zijn, kan je gepaste kleding huren bij aankomst.

oplichting Grand palace/Wat Phra Kaew

Er zijn rondom deze toeristische attracties een aantal zaken om alert op te zijn. Er straatverkopers die zeggen dat je binnen geen gepaste kleding kunt huren en het alleen bij hun kan kopen (milde oplichting, in het ergste geval heb je een leuke nieuwe outfit gekocht) maar niet oke. Ook zijn er bij de uitgang taxichauffeurs die wel 5x zoveel vragen, vooral de terugweg. Loop dus een paar blokken van Grand palace vandaan voor je een taxi aanhoudt. De bekendste vorm van oplichting zijn taxichauffeurs die zeggen dat Grand Palace is gesloten en jou naar andere plekken zoals een winkel, vaak van een familie lid of kennis willen brengen om je spullen te laten kopen. Allemaal geen gevaarlijke zaken maar het kan wel erg vervelend zijn. Let goed op, blijf beleefd en neem de volgende taxi.

Het complex is elke dag geopend van 8.30 – 16.30 uur
Locatie: The Grand Palace Na Phra Lan Rd, Phra Borom Maha Ratchawang, Phra Nakhon, Bangkok 10200, Thailand (vlak buiten Chinatown)

Kosten: Een ticket kost moment van schrijven 500 Baht, dit is voor het paleis en de Emmerald Boeddha. Dit komt neer op ongeveer €13 euro per persoon. Geen goedkoop uitje maar dit moét je gewoon gezien hebben.

3. Wat Pho

Deze tempel, gebouwd in 1788 ligt in het historische centrum van Bangkok, vroeger bekend als Ko Rattanakosin. Het hoogtepunt van het complex is een liggende gouden Boeddha van 46 (!!) meter lang bij 15 meter hoog. Het beeld is zo lang dat het (bijna) onmogelijk is deze in zijn geheel op de foto te krijgen. Wat een bezoek aan deze tempel zo prettig maakt is de ruime opzet en dat het deels binnen is. Rondom het beeld van de liggende Boeddha is het wringen en wrikken voor een foto en is het vaak wel druk. Naast de liggende Boeddha telt het complex nog duizend andere Boeddha beelden, een prachtige tuin met bloemen, bomen en watervalletjes.

Het complex is elke dag geopend van 8.00 – 18.30 uur (kom dus lekker vroeg)

Locatie: Nabij Thai Wang Road / Sanam Chai Road

Kosten: Entreetickets kosten op moment van schrijven 200 Baht per persoon, dat is ongeveer €6.

4. Khao San Road


De meest bekende straat in Bangkok en geliefd onder backpackers en feestbeesten. Ook als je in Bangkok bent met kinderen bent is dit een hele leuke bezienswaardigheid. Want ondanks dat deze straat bekend staat als dé plek voor wilde feestjes en drank… Kan het vroeg in de avond of overdag erg leuk zijn om hier doorheen te lopen. Het stikt er van de streetfood kraampjes, ga dus lekker met de kids op zoek naar de beste lokale snacks en vervolgens souvenirs shoppen, want aan kraampjes en winkels hier geen gebrek. Naast de normale snacks worden er ook gefrituurde insecten en schorpioenen te koop aangeboden. Durven jullie het aan er eentje te eten?

Bezienswaardigheden speciaal voor kinderen in Bangkok

Als je reist met kinderen is het ook belangrijk om een dagje voor de kinderen te plannen. Zo houdt je het voor iedereen leuk.

De 5 leukste bezienswaardigheden in Bangkok speciaal voor kinderen:

Sea life Bangkok ocean world

Sea life Bangkok ocean world ligt in de wijk Siam (Square). Een heerlijke koele plek met meer dan 30.000 onderwaterdieren. Dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00 uur.

Siam Amazing Park

SIam Amazing park is een enorm waterpark voor kinderen van 3 jaar en ouder. Naast het park ligt ook een leuk thema park met wat attracties voor kleinere kinderen. Dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Fantasia Lagoon

Fantasia lagoon is een waterpretpark voor kinderen van 3 jaar en ouder, bovenop het dak van de Mall Bangkae. Vooral bekend bij de locals, extra leuk dus.

Art Paradise

Art in Paradise is een 3D museum. Interactief en ook voor oudere kinderen een aanrader. Het perfecte uitje voor tijdens een regenachtige middag.

Safari world

Safari world bestaat uit 2 parken. Een dierentuin waar je doorheen kunt rijden, zoals wij de Beekse bergen hebben. Het jammere is dat de meeste toeristen niet met de huurauto door Thailand reizen dus kan je het stukje niet zelf in rijden. Het tweede gedeelte is een vogel en marine park met shows, eettentjes en souvenirshops. Mijn advies is om in de ochtend op een doordeweekse dag te gaan. Vanwege de warmte en de drukte. Safari world is geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

Op doorreis? Lees hier waarom Chiang Mai de perfecte plek is om toe te voegen aan je route door Thailand met kinderen.


Voor jong en oud is er in Bangkok meer dan genoeg te doen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *