Leukste wijken in Dubai
Moderne Ouders Reizen met kinderen Verenigde Arabische Emiraten

De 4 leukste wijken in Dubai

Als je op vakantie gaat naar Dubai wil je weten welke wijk je het beste kan verblijven of bezoeken. Ondanks dat Dubai niet heel groot is zijn er veel verschillende wijken te vinden. Van luxe wolkenkrabbers tot eentje in Arabische sferen. Welke zijn leuk om te bezoeken en welke leuk om te overnachten? Lees snel verder voor onze top 4.

1. Downtown Dubai

Downtown Dubai is een glamoureuze wijk, bekend om zijn indrukwekkende hoogbouw en de iconische Burj Khalifa. Hier zijn enkele leuke activiteiten met kinderen:

 • Bezoek de Dubai Fountain: De Dubai Fountain is een van de grootste fonteinen ter wereld met in de avond elke 30 minuten een spectaculaire shows met muziek en licht. Het is een geweldige ervaring voor kinderen van alle leeftijden.
 • Ga naar KidZania: KidZania is een kindvriendelijke stad die is ontworpen om kinderen te helpen bij het ontdekken van verschillende beroepen en industrieën. Heerlijk op een hete dag want de airco loeit er aardig.
 • Ga winkelen in de Dubai Mall: De Dubai Mall is een van de grootste winkelcentra ter wereld met ontzettend veel winkels. Alleen al met wat rondlopen kijken kinderen hun ogen uit. Er zijn veel enorme speelgoedwinkels dus, je bent gewaarschuwd. Ook kom je langs het Dubai Aquarium. Het grote glas van het aquarium is niet te missen, je kan het gratis bekijken. Wil je dichterbij staan of naar binnen, dan moet je wel betalen.

Overnachten in Downtown Dubai

Dubai

Downtown Dubai is een van de duurste wijken om te overnachten. Wil je in de buurt van de fonteinen en het winkelcentrum overnachten? Kijk dan eens naar het ‘financial district´. Dit is een wijk nét buiten Downtown Dubai. Ook hier zit het vol met hotels maar dan net even iets goedkoper. Wij zelf verbleven hier de eerste week van onze vakantie in Dubai. We liepen in 10-15 minuten naar het winkelcentrum en de fonteinen (met een kleuter 😉 ).

In mijn blog de leukste dingen om te doen in Dubai met kinderen lees je meer over het Dubai Aquarium en andere uitjes.

2. Dubai Marina

Dubai Marina is een trendy wijk, vooral bekend de prachtige jachthaven en luxe appartementen. Een aantal leuke dingen om hier te doen:

 • Ga naar LEGOLAND Dubai: LEGOLAND Dubai is een pretpark dat volledig is gebaseerd op LEGO-blokken. Het park heeft verschillende attracties en activiteiten die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden.
 • Wacht tot het donker is en ga lekker eten langs het water. Dubai Marina is zó sfeervol. Halverwege de haven is ook een leuke speeltuin.
 • Maak een boottocht langs de jachthaven: Maak een boottocht langs de prachtige jachthaven van Dubai en geniet van het uitzicht op de skyline van Dubai.

Overnachten in Marina

Ook hotels in deze wijk hebben een fors prijskaartje maar wel zijn dan ook wel echt super fancy. Een taxi vinden hier was ook best een uitdaging door de avondbezoekers aan Marina bay.

3. Deira

Deira is een van de historische wijken in Dubai, bekend om zijn traditionele markten en charmante straatjes. Deze dingen mag je niet overslaan:

 • Bezoek de Gold Souk: De Gold Souk is een markt die bekend staat om zijn gouden sieraden en handgemaakte producten. De kleurrijke winkels en smalle straatjes is leuk voor kinderen
 • Maak een traditionele boottocht over de Dubai Creek: De Dubai Creek is een oude handelshaven en biedt een geweldige manier om de stad vanaf het water te zien. Het zijn oude houten bootjes, helemaal volgepropt met marktlui en toeristen. Een overtochtje kost maar een paar cent.
 • Bezoek het Dubai Museum: Het Dubai Museum bevindt zich in een oud fort en geeft een interessante kijk op de geschiedenis van Dubai.

Overnachten in Deira

Er zijn hier enkele hotels te vinden voor een middenklasse prijs. Je zit hier wel verder verwijderd van andere wijken maar als je fan bent van het Arabische sfeertje, zeker doen 🙂

4. Palm Jumeirah

Palm Jumeirah is een van de populairste plekken van Dubai en is eigenlijk een eiland in de vorm van een palmboom. Hier staan de meest exclusieve hotels. In de avond veranderen de hippe hotels in een soort nachtclub. Maar ook voor kinderen is genoeg te doen zoals:

 • Dwarrelen langs de boulevard vol winkeltjes, restaurants en zelfs kermisattracties
 • Op het strand van Jumeirah is elke avond een man met kamelen. Dus heb je geen tripje door de woestijn geboekt dan is dit je kans
 • Bezoek het aquarium ’the lost chambers’. Dit is onderdeel van het bekende Atlantis hotel
 • Ga naar het Aquaventure waterpark


Overnachten op Palm Jumeira

Trek je knip maar open als je hier wilt blijven. Ga liever iets buiten de Palm zitten. Ook ligt het iets minder centraal, vanaf de Palm naar de Dubai fonteinen is zonder file al 30 minuten met de taxi.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *