Krabi Thailand
Azië Moderne Ouders Reizen met kinderen Thailand

Dit zijn de 5 beste eilanden in Thailand met kinderen

Er zijn in Thailand meer mooie eilanden dan je je kunt voorstellen. Kristalhelder water, parelwitte stranden en knusse huisjes langs de zee. Zie je jezelf al zitten… In dit blog hebben we 5 mooie eilanden in Thailand voor je op een rij gezet. Eilanden die niet alleen mooi zijn maar óók nog eens kindvriendelijk.

De beste eilanden en seizoenen

Op een paar kleine uitzonderingen daar gelaten zijn alle mooie eilanden in Thailand het hele jaar rond te bezoeken, ondanks het regenseizoen tussen juli en oktober. Wil weten over de seizoenen of reizen in Thailand in het algemeen, lees dan mijn blog over reizen in Thailand met kinderen.

1. Koh Samui

kindvriendelijk eiland in Thailand

Makkelijk bereikbaar, hagelwitte stranden én de droge zomervakantie maakt het grote eiland Koh Samui toch wel een van de beste eilanden in Thailand met kinderen. Vanaf Bangkok vlieg je in 1,5 uur naar Koh Samui. Je vindt hier alles voor kinderen gewoon in de supermarkt, je verplaatst je hier makkelijk en er is een ruim aanbod familiehotels. Op het eiland is er genoeg te doen; denk aan watervallen, tempels en voor oudere kinderen snorkelen en duiken. Er hangt een gezellig sfeertje. Een ander voordeel? Koh Samui loopt niet gelijk met het landelijke regenseizoen in Thailand. Het is hier tijdens onze zomervakantie (wanneer het regenseizoen is in Thailand) gewoon -zo goed als- droog! Wil je meer weten over dit geweldige eiland? Lees dan onze blog over een bezoek aan Koh Samui.

2. Koh Phagnan

Besloten om naar Koh Samui te gaan met de kinderen? Bezoek dan ook zeker Koh Phagnan, dit eiland ligt op slechts 30 minuten varen van Koh Samui. Ondanks de reputatie van feesteiland is het eiland erg in trek bij gezinnen. Waarom? Er is veel te doen! Bezoek indrukwekkende watervallen, viewpoints en geheime strandjes. Wil je de feestbeesten ontlopen? Kies dan voor een hotel aan de zuidkant van het eiland. Hier is alles gericht op gezinnen. Ook fijn aan de zuidkant van het eiland dat het strand hier geleidelijk afloopt en het water kalm is.

3. Koh Lanta

Koh Lanta heeft de reputatie van hét kindvriendelijke eiland van Thailand. Het water is hier misschien niet zo blauw als je bij andere eilanden in Thailand ziet maar doet er qua sfeer zeker niet voor onder. Ook op Koh Lanta vind je kindvriendelijke stranden waar het strand geleidelijk afloopt. Koh Lanta ligt op 1,5 uur varen vanaf Krabi, een van onze favoriete plekken in Thailand.

Er is genoeg te doen op dit grote eiland. Bezoek het National Park van Koh Lanta, ga eilandhoppen en ontdek de esmerald cave.

4. Koh Chang

eiland Thailand

Groen groener groenst, dat is Koh Chang, het een na grootste eiland van Thailand vlakbij Cambodja. Dus gaan kindvriendelijk en uitdagend bij jou hand in hand? Dan is Koh Chang zeker een aanrader met kinderen. Omdat het zo dicht bij Cambodja ligt kun je er zelfs vanaf Koh Chang met de boot heen. Leuke combinatie. Let op, tijdens het regenseizoen gaan de boten niet of nauwelijks.

Er is genoeg te doen: ontdek via een jungle-pad de Klong Plu waterval, ga kajakken of duiken. Bezoek het verlaten cruiseschip en resort ’the galaxy’ in het zuid-westen van Koh Chang -spooky- en voor de echte avonturiers bezoek je ´tree top adventure park’.

Hou er tijdens onze zomervakantie rekening mee dat het hier veel kan regenen door de ligging vlakbij Cambodja, waar het regenseizoen vol op gaande is.

5. Koh Samet

Een makkelijke route of liever geen binnenlandse vlucht maar toch een tropisch eiland? Kies dan voor het kindvriendelijke eiland Koh Samet. Op maar 3 uurtjes van Bangkok ligt Koh Samet, een groot eiland met een nog dichtbebost binnenland. Pak een minivan of taxi naar de plaats Ban Phe, de boot vertrekt vanaf de Nhuan Pier. Je verblijft hier het rustigst buiten de weekenden en feestdagen om.

Ook op Koh Samet is er genoeg te doen met kinderen. Beoek het Khao Laemya National Park op zoek naar aapjes of ga snorkelen. Voor iedere portemonnee is wel een hotel te vinden en dat maakt het nou juist zo fijn!

Een gave en kindvriendelijke strandbestemming in Thailand is Krabi. Krabi is geen eiland maar je kunt vanaf hier eilanden in de omgeving bezoeken (eilanden hoppen). Ook is het makkelijk bereikbaar. Meer over Krabi lees je hier.

Mis jij nog een eiland waar je graag komt met je kinderen? Laat je tips gerust achter in de comments, zo helpen we elkaar 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *