Westkust Maleisië Langkawi
Azië Maleisië Moderne Ouders Reizen met kinderen

De 5 leukste eilanden aan de westkust van Maleisië

Langs de Westkust van Maleisië liggen een aantal mooie eilanden die makkelijk te bereiken zijn, ideaal dus als je met (kleine) kinderen reist of kort de tijd hebt. De eilanden aan de westkust zijn het hele jaar te bezoeken omdat je hier minder last hebt van het regenseizoen. Deze eilanden zijn daarom populair onder gezinnen. Het zijn misschien geen bounty eilanden maar fijn zit je er zeker.

De beste reistijd voor de eilanden aan de westkust van Maleisië

Aan de westkust van Maleisië ligt Kuala Lumpur, de hoofdstad. Langs de westkust liggen een aantal populaire eilanden zoals Langkawi en Penang. Het kan aan deze kant van het land wat heter worden dan op de eilanden aan de oostkust. Tussen januari en maart zijn de beste maanden, vanwege de milde temperaturen, zo rond de 30 graden. Een beetje vergelijkbaar met Thailand, logisch ook want de westkust van Maleisië ligt vlakbij Thailand, je vaart er zo naartoe. Maar ook buiten de maanden januari, februari en maart is de westkust prima te bezoeken, je hebt er het hele jaar even veel kans op regen, alleen in september en oktober kan het wat toenemen.

Toch op zoek naar een Expeditie Robinson eiland? Bezoek dan de Perhentian eilanden aan de Oostkust van Maleisië.

Langkawi, een van de grootste eilanden aan de westkust van Maleisië

Langkawi staat bekend als een van de populairste eilanden in Maleisië. Je hebt hier van alles:
een rand met jungle om te verkennen, mooie stranden en een gezellig centrum. Het mooiste strand
vindt je in Pantai Cenang. Voor kinderen is er in Langkawi een hoop te doen. Zo heb je het
Langkawi vogelpark, een spannende kabelbaan die je brengt naar een loopbrug met uitzicht over het hele eiland met voor de waaghalzen een glazen vloer. Ook kan je met de boot eilandjes hoppen om wat meer van de omgeving zien.

Met de taxi kom je overal op het eiland en er zijn vaste prijzen, geen gedoe of onderhandelen dus. De officiële benaming van Langkawi is Pulau Langkawi. Pulau betekend eiland. Langkawi zelf is een eilandengroep zo’n 30 km van het vaste land, bestaande uit 99
eilanden waarvan Pulau Langkawi de grootste is.

Hoe kom je op Langkawi?

Binnenlandse vluchten zijn goedkoop, daarom is vliegen vaak de snelste, makkelijkste en goedkoopste optie (ook met kinderen). Het is super eenvoudig, je kan het vergelijken met een trein reis in Nederland. Even inchecken en gaan. Vanaf Kuala Lumpur ben je binnen een uur op Langkawi. Vanaf andere eilanden aan de Westkust kan je met een grote ferry de oversteek maken.

2. Penang, het streetfood paradijs aan de westkust van Maleisië.

Absoluut een van onze favoriete eilanden in Maleisië. Penang is een levendig eiland vol met cultuur en gezelligheid. Penang staat bekend om het eten. Je vindt overal streetfood stalletjes. Staat er een enorme rij? Dan weet je dat je daar moet zijn voor iets lekkers. Voor het leukste strand moet je zijn op Batu Ferringi, hier vindt je ook de luxere hotels direct aan het strand.

De hoofdstad van Penang is Georgetown en heeft een plek op de UNESCO-werelderfgoed lijst. Georgetown staat bekend om zijn 3D muurschilderingen door de hele stad en de koloniale uitstraling.

Wat zijn de leukste activiteiten in Penang met kinderen?
Bezoek de slangentempel vol met échte slangen,Georgetown en de Kek Lok Si tempel.

Hoe kom je op Penang?

Vanaf Langkawi kan je met de ferry naar Penang. Ook kan je vanaf verschillende plekken in Maleisië een binnenlandse vlucht nemen, Penang heeft namelijk een eigen vliegveld. Kom je vanaf Kuala Lumpur, dan kan je zelfs met de bus. Penang en Kuala Lumpur zijn met een lange brug over het water aan elkaar verbonden.

3. Pangkor

Dit is een eilandengroep, waarvan Pangkor het hoofdeiland is. Daarnaast heb je nog 3 kleinere eilandjes, Pangkor Laut, Pulau Giam en Pulau Mentagor. De meeste verblijven op het hoofdeiland, er wonen ongeveer 30.000 inwoners. Samen met Langkawi en Penang zijn dit de 3
mooiste eilanden aan de Westkust. Bijzonder veel activiteiten zijn er niet, je kunt er snorkelen, duiken en heerlijk eten, dat een beetje vergelijkbaar is met Penang.

Hoe kom je op Pangkor?

Met je bus of een taxi reis je in ongeveer 3,5 uur vanaf Kuala Lumpur naar het plaatsje Lumut. Hier is de haven waar alle boten richting Pangkor vertrekken. De overtocht met de boot duurt zo’n 40 minuten.

4. Sembilan, vissen met de kinderen

Dit kleine eiland ligt vlakbij de haven in Lumut en is daarom perfect voor een dagtrip. Wat kan je hier doen? Heb je kinderen die gek zijn op vissen? Sembilan is dé plek om je hengel uit te gooien. Er zijn vanuit Kuala Lumpur en Pangkor speciale tours te boeken maar je kunt ook een eigen boot huren. In augustus is er een jaarlijkse viswedstrijd en worden er allerlei festiviteiten gehouden.

Hoe kom je op Sembilan?

Vanaf Kuala Lumpur ben je in 3,5 uur in Lumut, vanaf hier is het een uur met de boot. Ook kan je vanaf Pangkor met de boot.

5. Pulau Payar

Ook dit eiland aan de westkust van Maleisië is uitermate geschikt voor een dagtrip. Pulau Payar is een klein koraal eilandje
vlakbij Langkawi en Penang. Staan de bounty eilanden langs de oostkust niet op je lijstje? Dan kan ik je een bezoek aan Pulau Payar zeker aanraden. Omdat je het eiland bezoekt om te snorkelen (of te duiken) is het vooral geschikt voor oudere kinderen. Goedkoop is een bezoekje niet, dat komt omdat het eiland bestaat uit beschermd koraal en met een deel van de bijdrage betaal je mee aan het behoud van het koraal. Denk aan ongeveer 300RM (zo’n 60 euro) per persoon inclusief boottocht.

Hoe kom je op Pulau Payar?

Je kunt er alleen komen met de boot. Vanaf Penang is het een uur met de boot, vanaf Langkawi 45 minuten.

Reis je voor het eerst in Azië, heb je beperkt de tijd of reis je met kleine kinderen dan kan ik een of een combinatie van bovenstaande eilanden aan de westkust van Maleisië zeker aanraden. Er zijn zelfs rechtstreekse vluchten richting Langkawi. De eilanden aan de westkust zijn ook makkelijk te combineren met een bezoek aan Thailand, daar kan je zelfs met de boot naartoe.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *