Leukste steden Japan met kinderen
Azië Japan Moderne Ouders

De 5 leukste steden in Japan met kinderen

Er zijn veel gave steden om uit te kiezen in Japan. En dat betekent keuzes maken want Japan is ontzettend groot. Maar wat zijn
nou de allerleukste steden in Japan met kinderen? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Dit zijn de 5 leukste steden in Japan met kinderen:

1. Nara: de stad van 1000 herten en een van de kindvriendelijkste steden in Japan

Nara Japan
Nara Japan

Nara is prachtig en zonder enige twijfel de allerleukste stad in Japan, zeker voor kinderen! De stad ligt tussen kyoto en Osaka en voelt meer aan als een dorp. In Nara lopen ruim 1200(!!!) tamme herten. De herten zijn vooral te vinden in en rondom Nara park. In dit park van een paar vierkante kilometer groot staan alle prachtige tempels waarvan een aantal genoteerd staan op de UNESCO WORLD HERITAGE site. Nara was vroeger de hoofdstad van Japan en daarom zijn er veel tempels en een rijke geschiedenis. Voor kinderen zijn het park en de herten al een hele beleving.

De herten in Nara zijn heilig en er wordt geloofd dat de herten reïncarnaties van
voorouders zijn. Buiten dat is Nara ontzettend sfeervol. Dit plaatsje wordt veel bezocht als dagtrip
vanuit Osaka of Kyoto omdat het erg dichtbij is. Maar ik vind dat persoonlijk zonde. De stad heeft iets magisch als alle dagjesmensen weg zijn en je slentert door de straten vol winkeltjes, restaurants en hier en daar wat herten.

Hoe kom je in Nara?

Vanaf Kyoto en Osaka is het ongeveer 45 minuten met de JR Nara lijn. Afhankelijk van het
station in Osaka kan een overstap nodig zijn.

2. Tokyo

Tokyo is misschien wel een van de leukste steden in Japan misschien ook wel de leukste stad ter wereld met kinderen. Tokyo is de hoofdstad van Japan, heeft 9.2 miljoen inwoners en is bijna even groot als Nederland. Al zou je hier een maand blijven heb je nog niet alles gezien. Tokyo bestaat uit verschillende wijken. De leukste vonden wij Akihabara (de gamewijk), Shinjuku en Ueno. In de wijk Ueno hebben wij overnacht, de wijk is wat rustiger en er is een groot park met tempels en een dierentuin. Met het grote metro netwerk kan je overal komen. De wijk Akihabara liepen wij in 20 minuten naartoe en is de allerleukste wijk voor kinderen: overal game hallen, grote schreeuwende Pokemon en Mariokart borden en winkels vol dragonbal Z en andere coole spullen.

Hoe kom je in Tokyo?

Grote kans dat dit je begin of eindbestemming is, omdat Tokyo de hoofdstad is vertrekken en landen hier de meeste vliegtuigen. Kom je vanuit Osaka of Kyoto? Dan ben je met de shinkansen (hoge snelheidstrein) in 6-7 uur in Tokyo.

Lees ook: de leukste activiteiten in Tokyo met kinderen

3. Hakone: sneeuw aapjes kijken met de kinderen

Dit romantische plaatsje met uitzichten op de beroemde mount fuji: HET icoon van Japan, is niet alleen leuk voor volwassenen maar ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Hakone staat bekend om onsen, warmwaterbaden, leuk voor als de kinderen op bed liggen 😉 . In de winter kan je de sneeuw aapjes bezoeken: een soort makaken alleen dan in de sneeuw. In de zomer kan je ze ook bezoeken maar dat is een stuk minder indrukwekkend. Neem je kinderen op sleeptouw en pak de kabelbaan met uitzicht op de Japanse Alpen en maak een mooie wandeling rondom het meer.

Hoe kom je in Hakone

Hakone is onderdeel van de Japanse alpen en is officieel een dorp. Vanaf Tokyo kan je de trein nemen naar Odowara station. Vanaf hier kan je de Hakone-tozan Lijn nemen naar Hakone (dit is een speciaal romantisch gondeltje). Let op, het traject van Odowara station naar Hakone valt niet onder je JR pas.

Op zoek naar de perfecte route door Japan? Dit is onze route voor 2 tot 4 weken

4. Nikko: de bossen in met je kinderen

Nikko is een plaatsje 115 kilometer buiten Tokyo en wordt door sommige Japanners gezien als een buitenwijk van Tokyo. Niko staat bekend om zijn prachtige natuur. Een verademing als je net uit de grote stad komt. Nikko heeft samen met een paar andere plaatsen in Japan de mooiste tempels. De tempels liggen verspreid in een bosrijke omgeving maar wel op loopafstand van elkaar (perfect voor de korte kinderbeentjes). Nikko is daarom heel geschikt om te bezoeken voor een dag.

Hoe kom je in Nikko?

Vanaf tokyo Ueno station of tokyo station neem je de tohoku lijn naar tsunomiya station. Vanaf hier kan je overstappen op de Nikko lijn. De totale reistijd bedraagt ongeveer 1.5 uur en het traject valt onder de JR pass.

5. Kyoto: een van de oudste steden in Japan

Ondanks de enorme stroom aan toeristen vonden wij Kyoto een van de leukste steden in Japan. Kyoto is klein Japan. Het heeft alles wat je nodig hebt: prachtige tempels, enorme winkelcentrums, oude straatjes, een bamboebos en zo kan ik nog wel even door gaan. In sommige straatjes is het alsof je even terug gaat in de tijd met zijn houten huisjes, piepkleine restaurants en ouderwetse lantaarns. De wijk waar je dit allemaal vind is Gion, een van de weinige plekken waar je nog een echte Geisha kan spotten! Wij hebben een glimp opgevangen van een
prachtige Geisha in een taxi. Ondanks dat je meer blonde koppies ziet dan is andere steden voelt het niet als massa toerisme.

Kyoto moet je eens in je leven hebben gezien…

Voor kinderen van alle leeftijden is het bamboebos een aanrader maar ook slenteren door de kleine straatjes in Gion. Met oudere kinderen is het leuk om van te voren de film “memoires of a Geisha” te bekijken, na het succes van deze film heeft de populariteit van Kyoto een duikvlucht genomen. Zo hebben het bamboe bos en de Fushimi Inari Taish, de 1000 rode poorten (Torii’s), een rol in de film.

Kyoto wordt gezien als dé culturele hoofdstad van Japan. Er zijn hier meer tempels dan kerken in Rome. Kyoto telt 17 UNESCO bezienswaardigheden en 1600 tempels. Een van de bekendste is het Gouden Paviljoen (Kinkaku-ji) tempel. Deze stad moet je eens in je leven gezien hebben.

Hoe kom je in Kyoto?

Vanuit Nara of Osaka is het slechts 30 minuten met de trein. Kom je vanaf Tokyo? Dan zal je een overstap moeten maken, de totale reis duurt ongeveer 7 uur. Gezien de lange reistijd van Tokyo naar Kyoto hebben wij een tussenstop gemaakt in Nagoya. In de stad staat een gaaf kasteel die de tussenstop zeker waard is.

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke steden in Japan om te bezoeken met kinderen maar als je maar een aantal weken de tijd hebt kunnen deze steden niet ontbreken op je lijstje.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *