Vietnam tijdens de zomervakantie
Moderne Ouders Reizen met kinderen

De 5 mooiste verre reizen tijdens de zomervakantie

Een verre reis maken tijdens de zomervakantie? Helaas is het zover, de kinderen zijn 5 en dus leerplichtig. Gelukkig betekent dat niet meteen dat je geen verre reizen meer kunt maken. Wel dat je gebonden bent aan een bepaald seizoen en niet in elk land is het mooi weer tijdens onze zomervakantie. Daarom hebben wij een rijtje gemaakt van de top 5 verre reizen in de zomervakantie!

Is een verre reis tijdens de zomervakantie veel duurder?

Het antwoord is een beetje. Je bent iets meer kwijt voor de vliegtickets maar omdat je een reis buiten Europa maakt is niet iedereen massaal op zomervakantie. Prijzen van vliegtickets liggen wel iets hoger. Een paar tips:

1. Thailand

Met kinderen naar Chiang Mai

Dat wij gek zijn op Thailand is geen geheim. Maar dat is niet zomaar: het is altijd ergens wel mooi weer en er is ontzettend veel te zien en te doen. In Thailand heb je stranden, jungle, hippe steden, oude tempels, heerlijk eten en vriendelijke mensen.

Het regenseizoen begint in juni en loopt tot half/eind oktober. De natste maanden zijn augustus en september. Maar, laat dat je vooral niet afschrikken. Meestal beperkt het regenseizoen zich met een lange harde regenbui in de namiddag en klaart het daarna weer op. Het is dus niet zoals in Nederland waar het dagenlang kan regenen. Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden zit je dus helemaal prima.

De beste plekken in Thailand tijdens de zomervakantie

Bangkok is een geweldige stad. Ook het Noorden van Thailand is prima te bezoeken, hier in de bergen is het juist wat koeler. Prachtige eilanden in Thailand zijn er genoeg al is het regenseizoen op sommige plekken heviger. Vermijd de eilanden in de buurt van Koh Chang, dit ligt op de grens met Cambodja, hier is de regenval erger rond de zomervakantie.

Kies liever een eiland als Koh Samui in het Zuiden van Thailand. Koh Samui en de omliggende eilanden hebben een uniek regenseizoen, namelijk in november, dan kan het wel dagen regenen. In juli en augustus is het juist droger. Maar ook op Phuket, Krabi of eilanden daar in de buurt zit je heerlijk.

Uiteindelijk maakt het niet zoveel uit wat je kiest. Het zal zelden hele dagen regenen. In Thailand zit je altijd goed!

Hoe lang is het vliegen naar Thailand?

Je vliegt met een rechtstreekse vlucht binnen 11,5 uur naar naar Bangkok.

2. Brazilië

Brazilië tijdens de zomervakantie

Je denkt misschien niet gelijk aan Brazilië als vakantieland met je gezin maar, Brazilië is niet zo onveilig als soms word beweerd. Als je binnen de geijkte paden blijft en goed oplet waar je overnacht en hoe je rond reist heb je een prachtige reis. Het is er erg betaalbaar en mensen zijn er gastvrij. Het vergt iets meer voorbereiding (welke wijk kies je en de reisafstanden) maar dan heb je ook wat.

Brazilië heeft alles: prachtige stranden, het Amazonegebied vol bijzondere dieren, een van de grootste watervallen ter wereld en bruisende steden. Het is tussen juni en september ‘winter’ in Brazilië met temperaturen rond de 25 graden -ideaal-. En ook nog eens droog.

De beste plekken in Brazilië tijdens de zomervakantie

Omdat het overal mooi weer is maakt het niet zo uit welke plekken je kiest. Een ding staat vast en dat is dat het onmogelijk is om alles te zien en te doen. Bezoek de Amazone, strijk neer op een tropisch strand en bezoek Rio de Janeiro. Brazilië heeft een groot netwerk van binnenlandse vluchten waardoor je gemakkelijk van A naar B kunt reizen.

Hoe lang is het vliegen naar Brazilië?

Het is 11 uur en 55 minuten vliegen naar Rio de Janeiro met een rechtstreekse vlucht. Vanaf hier reis je gemakkelijk verder naar andere plekken met binnenlandse vluchten.

3. Maleisië

Mooiste eilanden oostkust van Maleisie

Maleisië is dé plek om te vertoeven tijdens de zomervakantie. Maleisië heeft alles; bounty eilanden, jungle, rijstvelden en levendige steden. Op de meeste plekken start het regenseizoen pas vanaf september, ideaal dus.

Zijn al je kinderen 5 jaar of ouder dan heb ik nog beter nieuws: juli en augustus zijn de beste maanden om Maleisisch Borneo te bezoeken. En waarom moeten alle kinderen 5 zijn? Op Maleisisch Borneo komt Malaria voor en een nood-kit is pas te gebruiken vanaf 5 jaar.

De beste plekken in Maleisië tijdens de zomervakantie

Sla je Maleisisch Borneo over? Ook dan is er genoeg te doen. De prachtige bounty eilanden aan de Oostkust zoals: Redang eiland, de Perhentian eilanden en Tioman (bekend van Expeditie Robinson) hebben prachtig weer, het regenseizoen start hier pas in september.

Aan de Westkust waar Langkawi en Penang liggen regent het inmiddels wat meer maar is alsnog goed te doen. De hoofdstad Kuala Lumpur kan je sowieso niet overslaan.

Deze 5 plekken kan je niet overslaan in Maleisië

Hoe lang is het vliegen naar Maleisië?

Je vliegt binnen 12 uur rechtstreeks op Kuala Lumpur.

4. Vietnam

Vietnam tijdens de zomervakantie

Iets compleet anders tijdens de zomervakantie? Ga dan naar Vietnam. Omdat dit land zo langgerekt is, is het er altijd wel ergens goed weer. Het Noorden van Vietnam kan je beter vermijden, hier is het regenseizoen en is het behoorlijk slecht. Centraal Vietnam en een stukje Zuid Vietnam (aangrenzend aan Centraal Vietnam) hebben goed weer. En laten hier nou net alle strandbestemmingen liggen!

De beste plekken in Vietnam tijdens de zomervakantie

In Danang en Nha Trang vind je kilometers aan zandstranden. Het zijn kustplaatsen en geen eilandjes, dus er is genoeg vertier. Winkelcentrums, pretparken en bezienswaardigheden zoals tempels heb je er genoeg. De steden Ho Chi Minh (Saigon), Hue en Hoi An zijn een aanrader, het is hier veelal droog.

Hoe lang is het vliegen naar Vietnam?

Naar Vietnam gaan geen rechtstreekse vluchten. Een optie is om via Bangkok te vliegen, dat is 11,5 uur. Je kan hier bijkomen en doorvliegen naar de grote steden in Vietnam zoals Ho Chi Minh, Danang, Nha Trang. Een vlucht naar een van deze plaatsen duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten en kost maar een paar tientjes.

5. Verenigde Staten

Onze auto tijdens de rondreis door de Verenigde Staten

Alhoewel de temperaturen oplopen tijdens de zomervakantie in juli/augustus zijn dit geschikte maanden om de Verenigde Staten te bezoeken. Vanaf mei zijn alle watervallen op zijn hevigst en vanaf september is dit weer droog. Je bent, vooral als je in juli gaat nog ruim op tijd. De vrijheid van het rondreizen met een huurauto is ons prima bevallen. Er zijn ontzettend veel National Parks en de natuur wissel je weer af met gave steden zoals Los Angeles, San Francisco of New York.

De leukste plekken in de Verenigde Staten tijdens de zomervakantie

Er zijn talloze routes mogelijk. Bezoek Yellowstone en de gave plekken daar in de buurt of maak de beroemde kustroute van Los Angeles naar San Francisco. Deadvalley nabij Las Vegas is wel erg heet rond deze tijd van het jaar. Je kan je route ook combineren met New York.

Helaas is het in Florida juist wél slecht tijdens de zomervakantie 🙁 ook al staat het bekend om de sunny state. Vooral augustus neemt de kans op tyfonen en tornado’s toe en het regent veel (niet zoals in Azië een korte bui) maar het is dan echt stormig.

Hoe lang is het vliegen naar de Verenigde Staten?

De duur van de vlucht is afhankelijk van waar je naartoe vliegt. Rechtstreeks is het:
8 uur naar New York
11 uur naar Los Angeles of San Francisco
10,5 uur naar Las Vegas
13,5 uur naar Denver (5 uur van Yellowstone)

Dus, waar ga jij naartoe deze zomervakantie? Wil je meer inspiratie bekijk dan alle blogs binnen de categorie reizen met kinderen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *