make up voor blond haar
Make-up Moderne Ouders Voor mama

De beste make-up voor blond haar

Welke make up past er het beste bij blond haar? Niet bij iedereen matcht dezelfde kleur make up, make up is er namelijk in zóveel kleuren dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Dat jij een kleur mooi vindt wil niet zeggen dat dit ook het beste bij je haar, huid of oogkleur past. Als je de verkeerde kleur kiest kan je er heel bleek uit zien óf het kan juist te opvallend worden.

Dit zijn de beste kleuren make up voor blond haar:

1. Oog make up voor blond haar

Smokey eye


Een smokey eye kan ook bij een blondine heel erg mooi staan. Wat wel belangrijk is om niet met de standaard zwarte kleur te werken maar met kleuren zoals donkergrijs of bruintinten. Als je kiest voor zwart zal dit te hard staan en je huidskleur grauw en bleker doen laten overkomen.

Ga je liever voor iets minder intens? Felle kleuren kan je sowieso beter uit de weg gaan, deze kleur oog make up staat nou eenmaal niet zo mooi bij blond haar, het zal je flets maken. Als je toch een kleurtje wilt gebruiken kan je het beste kiezen voor pasteltinten zoals zacht roze, een pastel tint paars of een pasteltint groen.

Pasteltinten

pasteltinten passen mooi bij blond haar, wil je hier meer over weten? Lees dan ook mijn blog ‘welk kleurtype ben jij‘.

Bruine tinten

Bruine tinten staan erg mooi als je asblond haar hebt, vermijd liever zilver en parelachtige tinten. Dit doet je haar doffer overkomen en maakt je bleek.

Zin in iets elegants? Kies dan voor een champagne of goudtint, dit kan prima! Vooral goud staat mooi bij goudblond haar.

2. Wenkbrauw make up voor blond haar


Ehh ja, hier ben ik zó vaak de fout mee in gegaan dat ik mezelf inmiddels bestempel als expert ;). Over het algemeen hebben een hoop blondines lichtere wenkbrauwhaartjes, je kan dus geen hele donkere kleur gebruiken, dat is té opvallend.

Maar, wat gebeurd er als je de drogist binnen loopt en je koopt een lichte kleur wenkbrauw mascara, poeder of potlood? Er zit dan vaak een oranje achtige/warme ondertoon in en juist bij blond haar valt dit erg op. Het ziet er gewoon onnatuurlijk uit.

Wat voor kleur wenkbrauwmake-up moet ik dan gebruiken?

Kies altijd een wenkbrauw mascara, potlood of poeder met een grijze ondertoon. Als je ze open trekt zie je het gelijk, degene met grijze ondertoon lijkt vaak donkerder maar in de praktijk valt dit reuze mee. Test het even op je hand voor je iets koopt.

Zelf ben ik een voorstander van wenkbrauw mascara, zeker bij blond haar. Waarom? Juist omdat blondines vaak lichte haartjes hebben is een wenkbrauw mascara, als je het goed aanbrengt, heel natuurlijk. Dat komt omdat je het vooral op je haartjes zelf smeert en zo min mogelijk op je huid. Hier door oogt het vele malen natuurlijker dan een potlood. Je kan de kalere plekjes in je wenkbrauwen wel iets opvullen met een lichte kleur potlood; met grijze ondertoon uiteraard.

3. De mooiste kleuren lippen bij blond haar


Bij deze donkerrode lipstick zie je duidelijk een blauwe onder tint, dit staat prachtig bij (platina) blond haar.


Roodtinten


Roodtinten staan prachtig bij blond haar, vooral als je platina blond bent. Zelf ben ik niet zo’n waaghals als het gaat om roodtinten en draag ik dit incidenteel (alleen met kerst bijvoorbeeld haha).

Ben jij wel stoer genoeg voor een mooie rode tint? Kies dan voor een roodtint met een blauwe ondertoon. Als je er een paar test op je hand begrijp je wat ik bedoel. Sommige rood tinten hebben namelijk meer iets oranje-achtigs en dat kan je beter vermijden.

Vooral een mat of semi-matte lipstick is prachtig!

Nude tinten

De ene nude tint is de ander niet. Bij blond haar kan je het beste gaan voor een beige of bruine nude tint. De nude tinten met een beetje paarse of rozige ondertoon kan je beter vermijden.

Bij deze tint is alles mooi, of je nou gaat voor een glanzende lipgloss of een matte lipstick.

Roze tinten

Als je een wat donkerdere huidskleur hebt zou ik niet voor een hele lichtroze lipstick kiezen. Zelf heb ik een mooie pastel roze lipstick die er in de zomer echt niet uit ziet omdat de kleur op mijn lippen dan lichter is dan mijn huid. Er zijn talloze tinten roze, het is echt uitproberen welke jou het mooist staat. Donkerroze is ook mooi maar het kan je tanden wat gelig doen overkomen, houdt hier rekening mee. Met pastel roze, niet te licht en niet te donker, zit je altijd goed.

4. De mooiste make up voor je gezicht met blond haar


Je gezicht is natuurlijk een ruim begrip. Als het om je gezicht zelf gaat is dit weer afhankelijk van de ondertoon van je huid. Een foundation is daarom niet afhankelijk van je haarkleur en dient altijd zo dicht mogelijk bij je eigen huidskleur gekozen te worden. Ik gebruik graag BB cream, dit is natuurlijk en verzorgend voor de huid zonder het gevoel dat je vol zit geplamuurd.

5. Make-up voor je wangen


Bovenstaande roze tinten passen prachtig bij licht blond haar.
Want waar je echt een verschil mee kan maken zijn je wangen. Met een blush/rouge zorg je ervoor dat je altijd een gezonde tint op je gezicht hebt. Een verkeerde keuze kan erg onnatuurlijk ogen.

Heb je goudblond haar? Dan kan je het beste kiezen voor een blush/rouge met perziktinten

Donkerblond haar? Ook dan kies je voor een roze tint, maar dan wel een met een bruine ondertoon.
Als je graag een bronzer gebruikt, vermijd dan wel kopertinten, dit maakt je bleek en oogt onnatuurlijk.

Wil je naast de perfecte make-up ook de perfecte outfit? Lees dan mijn artikel welk kleurtype ben ik?

Met deze tips ben je altijd verzekerd van een gelikt laagje make up in elke situatie. En je weet wat ze zeggen, less is more 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *