De juiste toner voor je haar kiezen
Haarverzorging Moderne Ouders Voor mama

Welke toner kiezen voor blond haar

Welke toner je moet kiezen voor blond haar is soms best lastig. Waar we vroeger kanariegele kapsels hadden en af en toe een zilvershampoo gebruikten is dat nu compleet achterhaalt. Jouw blonde kapsel valt of staat met de juiste tint. Dat maakt blond haar hebben leuk want wisselen van tint is zo gebeurd en de mogelijkheden zijn EIN-DE-LOOS. Alleen daarom zou je al je haar blonderen!

Wat is een toner en wat doet het voor blond haar?


Een toner is een niet permanente haarkleuring. Een spoeling. Omdat deze gemengd moet worden met een heel laag percentage waterstofperoxide (1.9%) zal je haar er heerlijk zacht en glanzend van aanvoelen. Begrijp me niet verkeerd want verf blijft verf maar als je het doet kan je beter iets gebruiken dat mild is voor je haar. Omdat de toner zo mild is zal dit je blonde haarkleur niet (of nauwelijks) lichter maken. Het veranderd alleen de tint. Afhankelijk van de kwaliteit van de toner gaat dit minimaal 10 wasbeurten mee.

Koel, Warm of Neutraal?


Als je haar eenmaal geblondeerd is (of de uitgroei bijgewerkt) kan het leukste gedeelte beginnen. Zie je geblondeerde haar als canvas die je kan inkleuren naar wens met de blonde toner. Om de juiste tint te kiezen voor jouw blonde haar is het belangrijk eerst te bedenken welk effect je je blonde haar wilt geven; koel, warm of neutraal.

Weet je niet welke blonde toner te kiezen, zoek dan eerst uit welk kleurtype je bent. Zo weet je gelijk welke tint jouw huid en ogen het mooist doen uitkomen. Welk kleurtype jij bent lees je hier

1. Een toner voor koele blonde tinten


Een mooie koele blonde tint zoals hier boven creëer je met een toner. Deze kleur zit een beetje tussen ice en as blond in.


De koele blonde haartint is duidelijk mijn favoriet en de reden dat ik er weer intrapte mijn haar te blonderen. I love it. Wel zal ik gelijk eerlijk bekennen dat het een hoop onderhoud vergt. Blonde toners met een koele tint was je er vele malen sneller uit dan een andere tint, maar, dat is het allemaal waard!

Onderstaande kleuren vallen onder koel blond:

 • Ice (ijs) blond
 • Zand blond
 • Zilver blond
 • Grijs blond
 • As blond


Nog enkele tips wanneer je kiest voor een koele blonde toner:

 • Was je haar zo min mogelijk zodat de kleur zo lang mogelijk mee gaat.
 • Gebruik droogshampoo tussen de wasbeurten door. Naast het feit dat je het minder vaak hoeft te wassen zonder dat je haar er smerig uit ziet, zorgt de witte waas (die de bus altijd beloofd niet achter te laten) ervoor dat je haar matter en daardoor ‘koeler’ oogt.
 • Bij een toner voor koel blond haar is zilvershampoo je beste vriend. Door zilvershampoo te gebruiken geef je de koele kleur weer een boost. Je toner gaat er echt langer door mee, zo hoef je het minder vaak te kleuren. Ga voor kwaliteit shampoo, het liefst van een kappersmerk. Je nagels moeten helemaal paars intrekken, dan weet je dat je een goeie hebt 😉
 • Föhn je haar niet droog. Het haalt de warme gloed naar boven. Fabel of feit? Eerlijk? Geen idee, maar zo ervaar ik het wel en bovendien is föhnen toch niet goed voor je haar. En daarom föhn ik mijn haar bijna nooit.

2. Een warm blonde toner

Een mooie warm blonde tint zoals hierboven creëer je met een warm blonde toner zoals goud of perzik blond.
Totaal anders maar o wat een keuze uit allerlei prachtige kleuren…

Vaak staat deze tint erg mooi bij mensen met een niet al te bleke huid. Omdat de warme gloed uit zichzelf naar voren blijft komen in jouw geblondeerde haar (vandaar de zilvershampoo om dit te ‘onderdrukken’) blijft een warme kleur veel langer en beter zitten. Geblondeerd haar krijgt al gauw een gele/warme gloed. Dit scheelt je dus een hoop onderhoud.

Onderstaande kleuren toners vallen onder warm blond:

 • Honingblond
 • Goudblond
 • Koperblond
 • Perzikblond
 • Strawberry blond
 • Er bestaan meer warm blonde toners, maar dit zijn de meest voorkomende tinten.

Tips waardoor de warm blonde toner langer mee gaat:

 • Was je haar zo min mogelijk
 • Gebruik GEEN zilvershampoo
 • Om de warme kleur weer mooi op te helderen kan je speciale shampoo gebruiken voor warm blond haar, bijvoorbeeld shampoo voor goudblond haar.
 • Heb je strawberry, koper of perzikblond haar? Je kunt een kleurshampoo kopen voor koperblond haar. Meng een of twee druppeltjes met je gewone shampoo (afhankelijk van de lengte van je haar en de sterkte van de kleurshampoo). Laat dit even intrekken. Je kan het zien als een omgekeerde zilvershampoo. Gebruik niet teveel anders zit je met rossig of roze haar. Als je de juiste verhouding hebt geeft het nét die warme gloed.

Neutrale toner voor blond haar

Als je het op safe wilt spelen of je bent er nog niet over uit kan je altijd voor een middenweg gaan.

In dat geval kies je voor de kleuren toners:

 • Platinum blond
 • beige blond
 • Parelblond
 • Champagne blond
 • Vooral champagne blond en beige blond zie je veel de laatste tijd. Champagne blond is ook zéker een aanrader. Het zit perfect tussen koel en warm in en geeft een hele mooie glans.

Blonde toners, we love it!


Als je de mogelijkheden eenmaal ontdekt hebt zijn de keuzes ein-de-loos.

Mijn laatste tip

is om de toner altijd te kopen bij een kapperswinkel of webshop. Tegenwoordig zijn er bij drogisterijen ook ’toners’ te koop. Echter zijn deze al voorgemengd met veel hoger percentage waterstofperoxide (vaak 3% of hoger). Hierdoor zijn ze veel schadelijker voor je haar maar het kan je haar ook permanent veranderen van kleur. En daar wordt je niet vrolijk van.

Het voordeel van de tubes van een professioneel merk die je nog moet mengen met waterstofperoxide is dat je kleuren ook onderling kan mengen. Zo kan je 50% ice blond met 50% parelblond mengen en zo kan je nog wel even door gaan. Ook hoef je de tube niet in een keer op te maken. Je kan om je haar een kleine boost te geven zelfs de toner een beetje mengen met waterperoxide en de rest aanlengen met water en het dan even laten intrekken.

Jeuken jouw handen al? Veel verfplezier! 🙂

Zelf je haar blonderen doe je zo

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *