Mooiste eilanden oostkust van Maleisie
Azië Maleisië Moderne Ouders Reizen met kinderen

De Perhentian eilanden aan de oostkust van Maleisië

De mooiste eilanden liggen aan de oostkust van Maleisië, hier vind je echt ansichtkaart-materiaal: kristalblauwe zee en hagelwitte stranden die overlopen in groene jungle. Je komt hier voor de rust, om te zwemmen, duiken en te snorkelen. Voor kinderen is het ideaal, de zee is bijna doorzichtig en loopt heel langzaam af. De stranden liggen aan de rand van de jungle, aan aapjes, leguanen en andere gave dieren dan ook geen gebrek. Wil je weten welke van de twee eilanden jij het beste kunt bezoeken met kinderen? Je leest het hier.

De beste reistijd voor de eilanden aan de oostkust van Maleisië

Anders dan de eilanden aan de westkust van Maleisië kent de oostkust een specifieke reistijd. Alle eilanden aan de oostkust hebben te maken met het regenseizoen dat loopt van november tot januari. Vaak valt een regenseizoen wel mee maar in dit geval niet. Sterker nog, vanaf half november sluiten alle hotels, resorts en hostels hun deuren en gaan er ook geen boten meer van het vaste land naar de eilanden vanwege het gevaarlijke weer. Het regenseizoen start al eind september, je kan als je pech hebt wat slechter weer hebben maar het is nog prima te doen. Wil je zeker zijn van goed weer? Dan zijn februari t/m begin september de beste maanden om de eilanden te bezoeken.

1. De Perhentians, de mooiste dubbele eilanden aan de oostkust van Maleisië

Zoals de naam al doet vermoeden zijn dit twee eilanden: Besar en Kecil. Besar betekend groot en is vooral geliefd onder gezinnen en stelletjes vanwege de wat luxere accommodaties en resorts. Kecil betekend klein en is vooral populair onder backpackers, op Kecil zijn voornamelijk hostels en eenvoudige restaurantjes. Wij verbleven op Besar, het grote eiland. We hebben leguanen, aapjes en andere dieren gezien. Ook kan je hier prachtig snorkelen en duiken. Je komt hier voor je rust. Er is geen centrum en er rijden geen auto’s. De hotels liggen aan en rondom het strand, de binnenkant van het eiland is dicht bebost. Met een taxibootje kan je je voor een paar Euro naar een aantal andere eilandjes laten varen.

Wat is er te doen op de Perhentian eilanden?

Op de foto’s hierboven zie je het uitzicht van ons huisje. Vrij eenvoudig zonder televisie en ja ja… zonder Wifi! Maar heel eerlijk, we hebben ons geen seconde verveeld. Onze dagen bestonden uit ochtendjes wandelen over het strand en langs het groen, op zoek naar dieren en avontuur. Afkoelen in zee (voor zo ver dat kan want de zee is heerlijk warm). En in de avonden namen we plaats op de simpele houten veranda om te kijken naar de ondergaande zon en ENORME vleermuizen in de lucht en de boom voor ons. Geen tv nodig hoor kan ik je vertellen.

Deze activiteiten mag je niet missen:

  • Boek een snorkel excursie waarbij je op zoek gaat naar kleine haaien en schildpadden. Er zijn een hoop grote waterschildpadden te vinden op de Perhentians omdat het beschermd gebied is. Heel mooi om zo dicht in de buurt van zo’n indrukwekkend dier te zijn. Wij zijn zelfs nog een tweede keer geweest, het was zo bijzonder.
  • Maak een wandeling (dieper) de jungle in. Natuurlijk is het geen Borneo maar er zijn een aantal dieren zoals de vliegende eekhoorn die de moeite waard zijn
  • Huur een Jetski! Wel aanbevolen voor grotere kinderen.
Kijk dat lieve koppie!

Hoe kom je op de Perhentians?

De makkelijkste manier is om vanaf Kuala Lumpur een vlucht te nemen naar Khota Baru, deze vlucht duurt een uur en kost ongeveer €15 euro p.p. Vanaf hier is het 1,5 uur met de bus of taxi naar de haven Kuala Besut. Met de boot is het dan nog tussen de 30 en 45 minuten varen, afhankelijk van de locatie van je hotel of resort. De boot komt langs allebei de eilanden en zet je zo dicht mogelijk voor je hotel af. Hou er rekening mee dat je een koraal toeslag betaald voor je de boot op kan, het is namelijk beschermd natuurgebied. De toeslag was bij ons €12,50.

Verder reizen vanaf de Perhentians

Als je eenmaal op dreef bent kan je beter even doorpakken want de eilanden aan de oostkust van Maleisie zijn gewoon super mooi. Vanaf de Perhentians reis je makkelijk verder per boot naar bijvoorbeeld Redang eiland.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *