beste landen om te wonen met kinderen
Kinderen Moderne Ouders Opvoeding Reistips Reizen met kinderen

Dit zijn de 6 beste landen om te wonen met kinderen

Wil jij met je gezin graag het avontuur aan gaan? Snappen we helemaal! In dit artikel vind je de 6 beste (unieke) landen om te wonen met kinderen. Denk aan goede voorzieningen voor ouders, kwaliteit van onderwijs en natuurlijk.. het prachtige klimaat (de meeste dan 😉

1. Portugal

Door de lage woon-en onderhoudskosten is Portugal een aantrekkelijke bestemming om te wonen met kinderen. Er zijn voldoende (internationale) scholen en het onderwijs is van goede kwaliteit. Je ziet al jaren een stijgende trend. Maar weet jij ook dat Portugal heel hoog scoort op het gebied van veiligheid?

Portugal heeft een lange kust (Algarve) waar je veel andere expats vindt en waar dus Engels wordt gesproken. Vanwege het mooie weer speelt het dagelijkse leven zich veel buiten af, welk kind wil dat nou niet?

In Portugal kun je een half jaar ‘wonen’ zonder je in te schrijven. Twijfel je om te emigreren? Ga het dan eerst eens een half jaartje uitproberen. Vakantie is heel anders dan ergens langere tijd verblijven of wonen.

2. Ijsland

Hoeft het voor jou allemaal niet zo zomers en zonnig? Dan is Ijsland een gave bestemming om naar te emigreren met kinderen. Wat maakt dat gezinnen naar dit koude oord emigreren? Veiligheid speelt een grote rol. Ijsland is een extreem veilig land en iedereen met kinderen weet dat dat aantrekkelijk is. Tel daar de goede arbeidsvoorwaarden voor gezinnen bij op zoals; lang ouderschapsverlof voor de moeder en zelfs 3 maanden betaald ouderschapsverlof voor vaders.

3. Mexico

Lekker klimaat en heerlijk eten, dat is wat er in je op komt als je denkt aan Mexico. Maar weet je dat er veel (Nederlandse) gezinnen naar Mexico emigreren? Dat heeft te maken met lage kosten en hoge werkgelegenheid. Ook is het onderwijs is er van goede kwaliteit. Er zijn gezellige expat wijken in verschillende regio’s, waar je je snel thuis voelt.

4. Australië

Goedkoop is Australië niet en emigreren vergt wat uitzoekwerk maar er zijn genoeg gezinnen die de stap wagen richting down under. Het kwaliteit van leven voor gezinnen wordt hoog gewaardeerd en de kwaliteit van onderwijs is top.

Liever toch eerst die verre reizen maken? Lees hier alles over reizen met leerplichtige kinderen.

5. Singapore

Op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs scoort Singapore heel goed (maar daar betaal je ook naar). Er is een grote community van expats waarvan een grote groep gezinnen, veiligheid in Singapore speelt hierin een grote rol. Er is voldoende werkgelegenheid maar er wonen ook veel zelfstandig werkende expats.

6. Filipijnen

De kwaliteit van onderwijs in de Filipijnen wordt als erg goed beoordeeld. Zo ook de kwaliteit van leven en gezondheidszorg, met name voor kinderen. Emigreren naar de Filipijnen met je gezin is dus zo gek nog niet. Het is een prachtig land met een bevolking die als een van de vriendelijkste ter wereld worden gezien, vooral voor kinderen.

Waar zie jij jezelf ooit wonen?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *