Leukste dierentuinen Nederland
Moderne Ouders Uitjes met kinderen

Dit zijn de 8 leukste dierentuinen in Nederland

Alle kinderen zijn gek op dierentuinen. Maar wat zijn nou de leukste dierentuinen in Nederland? In dit artikel zet ik de 8 leukste dierentuinen in Nederland voor je op een rij, in willekeurige volgorde.

1. Diergaarde Blijdorp: Een van de leukste dierentuinen in Nederland, dicht bij huis.

Diergaarde Blijdorp is een van mijn favoriete dierentuinen in Nederland en dat is niet zomaar. Wij komen uit de randstad. Diergaarde Blijdorp ligt in Rotterdam, lekker dichtbij huis dus. Als kind was ik hier al regelmatig te vinden. Blijdorp is een van de oudste dierentuinen in Nederland en heeft zich door de jaren heen flink uitgebreid. De dierentuin is een aantal jaren geleden in het nieuws geweest vanwege de ontsnapping van Gorilla Bokito.

Wat heeft Diergaarde Blijdorp te bieden?

Sinds een aantal jaar is de dierentuin uitgebreid met een Oceanium wat erg mooi en groot is geworden. Er zijn pinguïns, tunnels met prachtige zoutwatervissen, haaien en grote roggen, je loopt er zo onder door. Een andere bijzondere plek in Blijdorp is Amazonica, een vlinderparadijs van 2500m2, het is écht prachtig.

Er zijn natuurlijk ook giraffen, olifanten, zebra’s, leeuwen, tijgers, apen, een reptielenhuis met echte krokodillen en een paar gave speeltuinen.

Wat kost een ticket voor Diergaarde Blijdorp?

Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis
Volwassenen: €24,50
Kinderen 3 t/m 12 jaar €20,00
Let op, prijzen dateren van april 2022, Bron website Diergaarde Blijdorp

2. Safaripark Beekse Bergen, een uniek concept in Nederland

Hoe gaaf is dit? Op safari in je eigen auto! In de Beekse bergen, gelegen in Hilvarenbeek, kan het echt en ga je op safari in je eigen auto! Rij langs giraffen, buffels, kamelen, zebra’s en zelfs jachtluipaarden. Ben je niet met de auto? Dan kan je dezelfde route ook met de safari bus maken. Met de bus rij je ook langs de leeuwen, dit mag niet meer met de auto. In de safari bus worden ook dierenfeitjes verteld door een ranger.

Klaar met je auto of bus safari? Stap dan op de boot. Met de bootsafari kom je weer langs andere dieren zoals neushoorns en ringstaartmaki’s. De leefomgeving van de dieren is erg mooi nagebootst. De boottocht duurt ongeveer 30 minuten.

Ook is er een looproute door het park. Dit gedeelte is kleiner dan bij andere dierentuinen in Nederland, maar dat is logisch. Er is tenslotte een hele vlakte waar je doorheen kunt rijden of varen. Alleen daar ben je al een kleine 2 uur zoet mee. Lopend kom je langs leeuwen, apen, olifanten, krokodillen, nijlpaarden en nog veel meer dieren.

Speelland

Een onderdeel van Beekse Bergen is speelland. Dit is een grote speeltuin, deels gelegen op een strandje aan het water. Er zijn allerlei speeltoestellen maar je kan ook in een waterbootje varen, midgetgolven of trampoline springen. Speelland is van Beekse Bergen maar staat los van het Safaripark. Je moet hier een aparte ticket voor kopen. Als je maar 1 dag hebt is het te kort om het safaripark én speelland te bezoeken. Je kan wel overnachten in of rondom de Beekse Bergen.

Tickets Safaripark en Speelland:

Het is altijd voordeliger om je tickets online te kopen, daarom noem ik alleen de online prijzen en niet de kassa-prijzen.

Safaripark:
Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
Kinderen 3 t/m 9 jaar €20,50
Volwassenen €24,00
Uitrijkaart €5,00

Speelland:
Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
Dagkaart vanaf 3 jaar €8,95

Ook leuk met kinderen: een bezoek aan de Efteling

3. Ouwehands dierenpark

Onlangs bezochten wij een van de leukste dierentuinen van Nederland, vinden wij nu. En dat is Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Sinds een paar jaar verblijven er panda’s en dat is uniek. Ze zijn helemaal overgekomen uit de stad Chengdu in China, de stad van de panda’s. Inmiddels is er een baby panda geboren maar was toen wij er waren nog niet te zien voor het publiek. Bij ons mannetje was de Panda een van de favorieten (ook al deed hij niet zo veel). De omgeving rondom het verblijf van de panda’s is prachtig, geheel in Chinese stijl met een rode tempel en bamboe.

Het park is niet erg groot, voor m’n gevoel kleiner als bijvoorbeeld Blijdorp. De opzet was wat het hem vooral deed. Je kon de dieren van heel dichtbij bewonderen en de verblijven zijn erg ruim. Ook hebben we een bezoekje gebracht aan de zeeleeuwenshow, wat een spektakel! De show duurt 20 minuten en is ook nog eens leerzaam. De zeeleeuwen doen kunstjes voor het publiek en komen heel dichtbij.

Een ander unicum in Ouwehands dierenpark is het berenbos . Hier krijgen mishandelde en verwaarloosde beren een tweede kans in een prachtig verblijf, niet te onderscheiden van een echt bos. Door middel van een hangbrug loop je over het verblijf om de beren te bewonderen. Maak je geen zorgen, de brug is aan de zijkanten dicht dus klimmende kinderen zijn veilig 😉

Wat kosten tickets voor Ouwehands dierenpark:

0 t/m 2 jaar Gratis
3 t/m 9 jaar €24,00
Vanaf 10 jaar €26,00
Uitrijkaart €8,00

4. Dierenpark Amersfoort – Een van de gezelligste dierentuinen in Nederland

Dierenpark Amersfoort is een gezellige dierentuin en een goeie keuze voor een dagje uit. Maar, voor ons als “randstad mensen” een minder voor de hand liggende keuze. Waarmee deze dierentuin zich weet te onderscheiden is het dino bos. Zit je kind in de Nino of terwijl dino fase zit, is het zéker een aanrader.

In dierenpark Amersfoort kan je, tegen betaling weliswaar, in een waterfiets langs verschillende soorten aapjes zoals maki’s en Kapucijnapen. Een boottripje kost €5 euro en is een leuke manier om een deel van het park te ontdekken. Er passen 4 mensen in en de route duurt ongeveer 20 minuten. Ons deed het een beetje denken aan de boottrip door de Mangroves in Langkawi Maleisië. Daar zaten de aapjes ook zo grappig op de kant.

Voor kinderen is er een klimroute. Zo zijn er touwbruggen, ondergrondse gangen, houten bruggen, uitkijktorens en glijbanen. Je komt op een unieke manier dicht bij de dieren.

Ook leuk: een dagje Efteling

Wat kosten tickets voor dierenpark Amersfoort:

Kinderen t/m 2 jaar Gratis
Kinderen 3 t/m 12 jaar €20,00
Volwassenen €24,00

5. Wildlands adventure zoo

Op safari in Serenga

Met dit concept verdiend Wildlands adventure zoo in Emmen ook een plekje in de lijst van een van de leukste dierentuinen in Nederland. De dierentuin is verdeeld in 4 werelden. In Nortica vindt je alles wat in de ijzige kou thuis hoort. Denk aan pinguïns, ijsberen en zeeleeuwen. Er is een 4D voorstelling die zeker de moeite waard is en een zeeleeuwen show.

In een bootje vaar je door Jungola, langs Aziatische olifanten, slingerapen en nog veel meer.

Speciaal voor kinderen is er Animazia, een XL klimparadijs. Super gaaf, er is een Maya tempel, doolhof en tropische vissen.

Het vierde en laatste deel is Serenga. In dit deel van de dierentuin kom je van alles tegen; leeuwen, struisvogels, prairiehonden, kamelen en nog veel meer. Met de bus kan je op safari. Ook is er een achtbaan, deze is geschikt voor kinderen van 95 cm of langer.

Wat kosten tickets voor Wildlands adventure Zoo?

Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis
3 t/m 9 jaar (online) €21,00
10 t/m 64 jaar (online) €24,00
65+ (online) €23,00

Dit vindt je misschien ook leuk: de Efteling met kinderen

6. Koninklijke Burgers’Zoo

Koninklijke Burgers Zoo in Arnhem, in de volksmond ook wel “Burgers” genoemd, heeft de grootste Oost-Afrikaanse vlakte van alle dierentuinen in Nederland. De dierentuin staat bekend om zijn expertise en het houden van vele leeuwen. er zijn al meer dan 1000 leeuwenwelpjes in deze dierentuin geboren. Deze dierentuin was ook de eerste met een leeuwenverblijf zonder hekken. Vroeger mocht je er zelfs met je auto door het gebied rijde, op Safari! Goede oude tijd..

Burgers Zoo bestaat uit 7 delen; Park, safari, woestijn, mangrove, Rimba, bush en oceaan. Speciaal voor de kinderen zijn er ook speeltuinen.

Hoeveel kosten tickets voor Burgers’Zoo?

Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
Kind 4 t/m 9 jaar €21,50
Volwassenen €24,00

7. Artis, een van de oudste dierentuinen in Nederland


Artis een de leukste dierentuin in hartje Amsterdam. Het is de oudste dierentuin van Amsterdam. Artis is educatief opgezet. Wanneer de kinderen even toe zijn aan iets anders is er zelfs een kinderboerderij. Uniek is het planetarium. In Artis worden regelmatig leerzame events voor kinderen georganiseerd zoals bijvoorbeeld een cursus sterrenkunde.

Micropia

Micropia is een museum en onderdeel van Artis. Dit is de enige plek waar onzichtbare micro organismen zichtbaar worden gemaakt. Heel leerzaam. Voor Micropia dien je aparte toegangstickets te kopen en is toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar.

Wat kosten de tickets voor Artis en Micropia?

Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis

3 t/m 9 jaar:
Artis €20,50 Micropia: €14,00
Artis + Micropia: €24,50

Volwassen (10 jaar en ouder):
Artis €24,00 Micropia: €16,00
Artis + Micropia: €29,50

8. GaiaZOO – top 1 van prijwinnende dierentuinen in Nederland

GaiaZOO is een bekende dierentuin gelegen in Kerkrade (Limburg). Deze dierentuin is al 4 keer verkozen tot mooiste dierentuin van Nederland vanwege het unieke concept en 3 keer uitgeroepen tot het leukste uitje van Nederland door de ANWB.

In Gaia Zoo zie je de dieren van erg dichtbij. Je het bos met doodshoofdapen waar de aapjes in de takken boven je hoofd voorbij klimmen, doet het altijd goed bij kinderen.

Onze favoriet van Gaia Zoo? Het grote indoor Dino speelpark! Speelparken in een dierentuin of een pretpark vind ik normaal zó zonde, maar voor deze moet je zeker een uitzondering maken.

Dit kosten de entreetickets voor GaiaZOO:

Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis
3 t/m 9 jaar: €17,50
10 jaar en ouder: €22,50
*Bij GaiaZOO kan je vroegboektickets kopen, dat scheelt je zo’n €4,00 per ticket.

Het is echt ontzettend lastig om een keuze te maken tussen alle bovenstaande dierentuinen in Nederland. Ze zijn namelijk allemaal leuk! De meeste dierentuinen hanteren redelijk dezelfde prijzen. *Let op, prijzen uit dit artikel kunnen tussentijds wijzigen.

Welke dierentuin ben jij van plan te bezoeken naar aanleiding van dit artikel?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *