Geblondeerd haar laten uitgroeien
Haarverzorging Moderne Ouders Voor mama

Geblondeerd haar laten uitgroeien

Geblondeerd haar, prachtig… Maar er komt een moment dat je het misschien wel wilt laten uitgroeien. Want, ik schreef er al eerder over, geblondeerd haar vergt veel onderhoud, denk aan maskers, toners, bijpunten, zilvershampoo, uitgroei bijwerken en zo kan ik nog wel even door gaan. En hoe blij je ook bent met je coupe, er komt een moment dat je verlangd naar eenvoud. In deze blog wijs ik je de weg naar een snelle soepele verlossing van je geblondeerde coupe 🙂

Mijn 5 tips om geblondeerd haar te laten uitgroeien

Inmiddels is dit de tweede keer dat ik mijn geblondeerde haar laat uitgroeien en vast de laatste want, een ezel stoot zich geen derde keer aan de zelfde steen toch zeggen ze?! Van de eerste keer uitgroeien heb ik een hoop geleerd en inmiddels ben ik nu, met ronde twee al halverwege en help ik je graag op weg.

1. Geblondeerd haar laten uitgroeien met of zonder verf?

Om te beginnen zou ik afwachten hoe je uitgroei eruit ziet. Het is nogal een verschil of je zwart haar van jezelf hebt of donkerblond. Het eerste strookje van 1 a 2 cm lijkt altijd erg donker, hier moet je even voorbij. Vanaf een cm of 3 a 4 lijkt het al een stuk minder extreem. Natuurlijk als jij (hoog)geblondeerd haar hebt is het contrast al snel groot. Zelf heb ik donkerblond haar en is het verschil best goed zichtbaar.

Heb je zwart of (donker)bruin haar? Dan kan je besluiten geblondeerde haar eerst je eigen kleur terug te verven. Verwacht echter geen wonderen want geen een tint is hetzelfde. Je zal hoe dan ook kleurverschil merken, al dan wel niet in mindere mate. Ook valt er over geblondeerd haar nou eenmaal niet heel lekker te verven. Wil je donkerder gaan verven moet er eerst een roodtint overheen want anders slaat je haar groen uit. Je geverfde haar zal daardoor misschien een warmere tint hebben dan je uitgroei, hou dat in je achterhoofd.

Als je zelf donker of midden blond haar hebt, zou ik het afraden om richting je eigen kleur te gaan verven. Haarverf met de kleur ‘middenblond’ of ‘donkerblond’ wordt in de praktijk gewoon een gore kleur bruin, ja bruin, ik spreek uit meerdere ervaringen als ik zeg dat je het alleen maar erger maakt. Heb je de gok toch genomen en heeft het verkeerd uitgepakt? Haarverf verwijderen met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes 😉 graag gedaan.

2. Verzorgen verzorgen verzorgen


Hoe cliché het ook klinkt, geblondeerd haar laten uitgroeien vergt heel veel geduld en het maakt het wachten een stuk dragelijker als je haar in goede conditie verkeerd. Dus investeer in een goed masker en fijne conditioner. Vermijd de föhn, stijl of krultang. De eerste centimeters uitgroei zitten er zo.

3. Begin na de feestdagen

Natuurlijk kan je elk moment beginnen met het laten uitgroeien van je geblondeerde haar. Maar, als je een goed moment kan kiezen dan is het wel na de feestdagen. Waarom? Om te beginnen zit je haar tijdens sinterklaas, kerst en de jaarwisseling nog helemaal geweldig, zonder een strook uitgroei.

Wanneer je hierna begint met het laten uitgroeien heb je tegen de tijd dat de zomer begint zo’n 6 cm uitgroei. Je haar groeit namelijk gemiddeld 1 cm per maand. En dan is daar de zon, hoera! Want we weten allemaal hoeveel lichter je haarkleur wordt als je lekker met je bolletje in de zon zit… Een hele zomer lang. Dus lekker bakken met die landingsbaan, dat maakt die strook uitgroei een stuk subtieler.

4. Zet een paar babylights of highlights

Oke, alleen de zon op je bol is misschien niet voor iedereen genoeg. Zelf heb ik donker/middenblond haar maar in de zomer kan dit een stuk lichter worden. Heb je (donker)bruin of zwart haar dan is het een ander verhaal. Je kan er in dat geval voor kiezen om highlights of babylights te zetten om je geblondeerde haar soepeler te laten uitgroeien.

Highlights of babylights, wat is het verschil?

Highlights

Hightlights zijn geblondeerde plukjes haar verdeeld over je hele hoofd. Wanneer je dit laat doen valt je geblondeerde uitgroei minder op. Wanneer je ervoor kiest dit bij een professionele kapsalon te doen zal de kapper op strategische plekken de plukken oplichten, voor een natuurlijk resultaat van de uitgroei. Geef daarom bij de kapper duidelijk aan dat je je haar wilt laten uitgroeien, dan kunnen ze hier rekening mee houden. Uiteindelijk zal je ook van de highlights uitgroei krijgen en is het de bedoeling er steeds minder plukjes bij de laten zetten na elke kappersbeurt zodat het geleidelijk kan uitgroeien.

Babylights

Babylights zijn hele hele kleine geblondeerde plukjes haar. Soms maar een paar haren per laag, ze weven met een kam een paar haartjes en plaatsen dit geblondeerd en al in zilverfolie. Zo heb je verdeeld over je hele haar kleine geblondeerde plukjes die zo klein zijn dat het een soort uiteenvalt, waardoor je haar wat lichter lijkt. Een hele subtiele manier om je haarkleur een paar tinten op te lichten of om mooie dieptes en nuances te creëren, het wordt dan ook steeds vaker toegepast.

Ook voor babylights geld, laat dit doen bij een professionele kapsalon voor een mooi resultaat. Uiteindelijk zal de uitgroei subtieler ogen en kan je het makkelijker laten uitgroeien. Het is dat ik mijzelf (alweer) gezworen heb mijn haar niet meer te blonderen maar anders had ik het wel geweten 😉

5. Laat regelmatig de puntjes bijknippen

Het is belangrijk om eens in de 3 tot 6 maanden je haar te laten bijpunten om het splijten van de haarpunten te voorkomen en je haar in goede conditie te houden. Heb je geblondeerd haar, dan is elke 3 maanden bijpunten sowieso een vereiste. Zeker wanneer je je geblondeerde haar laat uitgroeien. Zo blijft je haar mooi en ben je sneller van de uitgroei verlost, omdat je steeds een stukje geblondeerd haar weg knipt. Als je haar 1 cm per maand groeit en je laat er elke 3 maanden 1 cm afknippen heb je alsnog 2 cm winst.

Inmiddels kan ik mezelf een echte uitgroei expert noemen en neem van mij aan, het is voorbij voor je het weet, dus hou vol en vooral… Blijf hierna van die blondeerpoeder vandaan!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *