Haar krullen zonder hitte
Haarverzorging Moderne Ouders Voor mama

Je haar krullen zonder hitte op 3 manieren

Het wordt steeds populairder om je haar te krullen zonder hitte. Een krultang is namelijk niet zo goed voor je haar en een hoop werk. En als je pech hebt.. Kan je net als mij totaal niet met een krultang overweg. En eindigt het in een ‘coupe de poedel’ en na een uur een plakkaat haarlak en weinig krul. Na jaren van drama en het gemis van zo nu en dan een krul, ben ik op zoek gegaan naar de beste manieren om je haar te krullen zonder hitte of krultang en heb ik ze voor je getest. Hou je vast, want dit zijn de beste 3!

1. De opgerolde sok methode, de ‘nieuwste’ truc om je haar te krullen zonder hitte

He-le-maal hot op Instagram en Tiktok op dit moment is de opgerolde sok methode, uiteraard bestaat hij al veel langer. Wat deze manier zo fijn maakt is dat het bedoeld is voor in de nacht, zodat je in de ochtend wakker wordt met een prachtige bos krullen zonder gebruik van hitte. Dat betekend rollen maar en lekker slapen. Deze manier van krullen is met name geschikt voor half lang en lang haar. Zelf doe ik dit met 4 tot 6 sokken en maak dus vrij grote plukken.

Hoe werkt het?

 1. Neem een sok en een pluk haar en hou ze naast elkaar, de opening van de sok moet naar beneden hangen. Maak met een (schuif)speldje of elastiek de bovenkant van de pluk haar vast aan de bovenkant van de sok.
  
 2. Nu heb je de hele lengte van je sok en de hele lengte van de pluk haar netjes naast elkaar. Pak de pluk haar en wikkel hem om de sok. Helemaal beneden aangekomen hou je je vinger op het uiteinde van je haar en rol je sok op, zoals je ook doet als je je sokken vanuit de schone was oprolt in een bolletje.
  
 3. Als je bang bent dat het niet goed blijft zitten kan je om de buitenkant van de sok een elastiekje binden. Zorg er wel voor dat dit niet te strak zit anders krijg je vouwen in je haar.
  Wat ik vind van deze krullen methode zonder hitte
  Zelf heb ik deze methode enkele keren geprobeerd, als je eenmaal de juiste hoogte hebt gevonden voor je bolletjes sokken ligt het niet onwijs vervelend en is je haar gelijk uit je gezicht met slapen. Wel vind ik het lastig om de bolletjes netjes op te rollen zonder dat er ergens kreukels of vouwen in je haar komen. Omdat de krullen vrij heftig uitvallen is het wijsheid even te wachten tot ze zijn uitgezakt, haal ze er daarom gelijk uit na het slapen. Eventuele vouwen of kreukels in je haar kan je met een waterspray’tje corrigeren door het lichtjes nat te spruiten en een beetje glad te wrijven. Borstelen zou ik niet aanraden bij deze soort krul omdat het snel pluist. Lekker laten uitzakken dus, schud daarna even met je hoofd en spuit wat haarlak. Hello sexy!

Je haar verwennen na al dat gepriegel, lees hier hoe je makkelijk zelf een heerlijk haarmasker maakt!

2. De Halo methode

Een andere hele fijne manier om je haar te krullen zonder hitte én geschikt om mee te slapen is de halo methode. Voor deze methode heb je alleen een (stoffen) haarband nodig. Daarbij moet ik gezegd hebben, de eerste paar keer kan het even een gepriegel en gerommel zijn máár dan heb je ook wel wat! Geef dus niet op en blijf proberen, als je het eenmaal in de vingers hebt zal je me dankbaar zijn ;-).

Hoe werkt het?


Zoals al eerder aangegeven heb je voor deze manier van krullen zonder hitte slechts een stoffen haarband nodig. Gewoon zo’n cheapy, heb je er geen een, voor €2 heb je er een van de drogist of supermarkt.


Ik ga proberen het zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Doe de haarband om je hoofd (gewoon zoals je een muts ook op je hoofd schuift, behalve dat de voorkant op je haargrens blijft en niet op je voorhoofd).

Je werkt met 1 laag haar en niet met meerdere lagen. Begin met de voorste pluk en werk in een rondje om je hoofd heen. Pak een flinke pluk haar en til deze omhoog, vouw hem om de haarband en trek hem via de achterzijde van de haarband weer naar beneden. Of terwijl; draai de pluk haar om de haarband. Vervolgens pak je weer een pluk en weer een pluk, je zal elke keer een stukje pluk van de eerdere pluk meenemen en uiteindelijk zit al je haar om de haarband gedraaid. Omdat het netjes weggestopt is onder de haarband zal het goed blijven zitten en heb je geen bobbels waar je op ligt als je gaat slapen.

3. Krullen zonder hitte met de varkensstaartjes knot

Een van de vertrouwde krulmethodes (voor mij) is de varkensstaart knotjes methode. Klinkt lastiger dan het is hoor. De varkensknotjes zijn slechts gedraaide haarplukken opgerold in een knot. Je kan ermee slapen als je wilt maar je kan het ook overdag even laten zitten, dan heb je mooie krullen á la minute.

Hoe werkt het?


Het effect hiervan is een vrij aanwezige krul, bij het draaien op de juiste manier en het kiezen van het juiste elastiekje heb je gewoon Victoria Secret krullen, ja echt! En het enige wat je nodig hebt zijn een paar zachte haarelastiekjes.

Wil ik een grof slagje in de onderste helft van m’n haar dan verdeel ik mijn haar in twee secties. Gewoon een scheiding in het midden. Vervolgens maak ik aan allebei de kanten een lage knot en dit doe je als volgt; pak de bos haar en draai het eén kant op, draai het net zo lang aan tot je haar vanzelf in een knot samentrekt, rol het netjes op en doe er een zacht haarelastiekje omheen, of nog beter een zachte crunchie (of zoals de 25 plussers onder ons het noemen; een wokkel). Gebruik absoluut geen strak hard elastiek want gegarandeerd dat je de volgende ochtend een coupe vol met vouwen hebt, ook niet zo goed voor je haar.

Als je kleinere krullen wilt kan je je haar verdelen in 4 secties. 2 knotjes laag achter en 2 hoog vooraan (dan lig je er niet zo op met slapen). Denk er wel goed over na welke kant je je haar opdraait. Draai het knotje boven en beneden dezelfde kant op en de andere helft van je haar in spiegelbeeld. Anders zit je met gekke krullen die alle kanten op bouncen.

Heb je de krullen zonder hitte dezelfde dag nog nodig? Doe dit dan na het douchen als je haar nét droog is. Draai nu 2 of 4 knotjes, waar zelf je voorkeur naar uit gaat en laat een uurtje zitten. Normaal zou ik zeggen, zet de fohn er even op maar dan zijn het geen krullen zonder hitte meer haha.

Wat ik vind van deze manier van krullen zonder hitte:


Deze manier is voor mij het meest gebruiksvriendelijk. Het is snel, eenvoudig en het resultaat is prachtig! Dit valt of staat met de juiste elastiekjes. Ook kan het heus even experimenteren zijn om de juiste strakheid van het draaien te vinden. Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw haar, bij een hele dikke bos haar moet je het strakker draaien en bij wat fijner haar wat minder. Dus zit het een paar keer niét mooi? Niet getreurd, blijf proberen. 🙂

Welke van deze drie is jouw favoriete manier om krullen te maken zonder hitte? Of heb je een andere simpele en goeie manier om hitte loze krullen te maken? Laat het weten in de comments

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *