Krabi met kinderen
Azië Moderne Ouders Reizen met kinderen Thailand

Krabi met kinderen, de perfecte tussenstop voor jullie route door Thailand

Krabi Thailand… Ooo wat een heerlijke herinneringen hebben wij hier heerlijke herinneringen aan overgehouden. Krabi is een plaats in de gelijknamige provincie Krabi. Het is een stad en geen eiland, het hoort bij het vaste land van Thailand. Krabi was echt de verassing tijdens onze vakantie. In eerste instantie hebben we Krabi uit praktisch oogpunt gekozen maar met kinderen is dit echt dé perfecte tussenstop, lees snel verder waarom.

Waarom Krabi zo’n leuke bestemming is met kinderen

Om te beginnen, Krabi is maar een uurtje vliegen vanaf Bangkok. En waar je voor een vliegticket naar Koh Samui soms wel 100 euro per persoon moet neerleggen, kost een enkeltje naar Krabi zo’n €20 euro per persoon. Een voordeel van een kustplaats dat geen eiland is, je hoeft (meestal) geen boot te nemen om bij je hotel te komen tenzij je op Railey verblijft. Als je aankomt op het kleine vliegveld van Krabi staan je koffers al klaar en loop je zo naar buiten. Eenmaal buiten staan er rijen minivans en rij je zo naar je hotel. Krabi is groot, de rit naar je hotel is afhankelijk van je verblijf. Zelf moesten wij ruim een uur rijden (inclusief stops van medereizigers), naar Ao Nang.

Op zoek naar een andere leuke bestemming in Thailand? Lees hier alles over de bezienswaardigheden Bangkok met kinderen.

De leukste plek om met kinderen te overnachten in Krabi

Er zijn een aantal plekken in Krabi om te verblijven: Krabi town, dit is de stad van de provincie Krabi. De twee populairste plekken zijn Railay Beach en Ao Nang.

Krabi Town

De stad van de provincie Krabi. Naast een aantal gezellige restaurants en een paar bars is het een goeie uitvalsbasis voor de bezienswaardigheden in de omgeving. Ondanks de sfeer hebben wij hier niet overnacht. Je hebt hier namelijk geen zee.

Ao Nang

Krabi Thailand

Dit is de plek waar wij zelf hebben overnacht (we zijn hier inmiddels twee keer geweest). Ao Nang voelt, ondanks de toeristen niet toeristisch aan. Er is een gezellige grote hoofdstraat met restaurantjes en winkels. De sfeer is er relaxed en de inwoners zijn vriendelijk. Het strand van Ao Nang is prima maar heeft niet zo’n heldere blauwe zee als andere stranden in het Zuiden van Thailand. Maar de zee is warm en het zandstrand breed en het loopt langzaam af dus voor kinderen is het helemaal top.

Waarom wij Ao Nang zo fijn vinden is omdat je vanuit Ao Nang talloze boottochtjes kan maken. Er zijn hele lijsten met eilandjes die je kunt bezoeken. Tussen het eilandjes hoppen door kun je stoppen om te snorkelen. Je kan een hele week vullen met tripjes aan de meest mooie eilanden zoals tub island, chicken island of het James Bond island. Voor €50 euro heb je een privé longtailboot -met kapitein uiteraard- en kan je overal naartoe. Je kunt ook een georganiseerde excursie boeken dit kost zo’n €12 euro per persoon voor een halve dag en bezoek je een aantal eilanden naar keuze, er zijn combinaties mogelijk. Als je met een gezin reist is het dus helemaal niet veel duurder om een privé boot te nemen en het voordeel is dat je de regie zelf in handen hebt. Maak de dag wat korter of stop ergens wat langer. Wij legden op elk eiland ons handdoekje neer en genoten ruime tijd van het eiland. Met een georganiseerde tour gaat dit een stuk minder makkelijk.

Wil je echt een gave ervaring en zijn de kinderen nog jong? Probeer dan eens dit snorkelmasker. Zo kunnen kinderen de onderwaterwereld ontdekken zonder zo’n lastige snorkel-set. Je kunt gewoon ademen, drijven met je bandjes en naar beneden kijken! Succes gegarandeerd!

Railay beach

Iedereen kent ze wel, de mooie postcards met rijen gekleurde longtail boten en het strand op de achtergrond. 99% kans dat deze foto is gemaakt op Railay Beach. Er zijn schilderachtige rotsen met kraakhelder water en de omgeving oogt kalm en rustig, ondanks de populariteit. Je kunt alleen op Railay Beach komen vanaf het strand van Ao Nang per long tail boot. Het is een kort stukje varen (15 a 20 minuten) en kost een paar euro.

Wat is er te doen in Krabi met kinderen?

Krabi staat bekend om zijn natuurlijke warmwaterbronnen, deze bronnen zijn bijzonder om in het echt te zien. Ook kan je er in badderen. Je kunt een excursie boeken vanaf je hotel of bij een van de vele toeristische winkeltjes.

In Krabi zijn een aantal mooie watervallen te vinden. Vraag een kaart bij je hotel of vraag een taxichauffeur of hij jullie langs de mooiste watervallen kan brengen.

De allerleukste activiteit in Krabi, zoals eerder besproken, is toch wel het eilandjes hoppen. Als je kinderen redelijk kunnen stil zitten (want de bootjes zijn klein) zijn de mogelijkheden oneindig. Er zijn heel veel onbewoonde eilandjes te vinden rondom Krabi. De bekendste zijn het James Bond eiland, chicken eiland (in de vorm van een kip), Tub eiland (een pieppiepklein eilandje maar zó mooi) en Poda eiland. Inmiddels hebben wij ook Hong eiland ontdekt, toch wel de allermooiste denk ik. Wel een stukje verder varen. Rondom de eilanden kan je de vissen vanaf het land gewoon zien zwemmen, zo helder is het. Prachtig! Kinderen kijken hun ogen uit, vergeet geen snorkel mee te brengen. Ook vindt je op alle eilanden aapjes. Kijk wel uit, makaken zijn geen vriendelijke aapjes en niet bang voor mensen. Houd afstand en eet niet in de buurt van makaken.

Zorg dat de kids tijdens een boottochtje UV werende t-shirts dragen, de zon is écht ontzettend fel en zeker op een boot en met veel zwemmen gaat het heel erg hard. Zelfs wij nemen de eerstvolgende keer een UV werend shirtje mee op reis.

Hoe lang blijf je?

Als je met kinderen reist heb je waarschijnlijk al een rustiger reistempo. Het is een leuke plek met veel activiteiten om te ondernemen. Daarom raad ik aan hier minimaal 3 nachten te blijven. Zo heb je voldoende tijd om eilandjes te hoppen. Maar langer kan natuurlijk altijd 😉

*Mijn blogs bevatten soms affilliate linkjes, dit zijn altijd oprechte tips en (het soort) producten die wij zelf ook gebruiken

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *