Rondreis Verenigde Staten (Amerika)
Moderne Ouders Reizen met kinderen Verenigde Staten

Route door Amerika (USA) maak je een rondje of ga je van A naar B?

Wat is de perfecte route in Amerika? Een simpel antwoord; die is er niet. Er zijn namelijk heel veel leuke routes. In deze blog geef ik je tips over de keuzes die je kan maken tussen de verschillende soorten routes. De perfecte route maken is zo eenvoudig nog niet. Zeker niet als je met kinderen gaat reizen. Afstanden in Amerika zijn groot. Je zit zo een uur of 6 in de auto om naar de volgende bestemming te rijden. Dit is niet iets wat je elke dag wilt. Zo lang in de auto is niet leuk voor de kinderen dus ook niet voor jou.

Ga jij binnenkort naar Amerika met kinderen? Lees dan deze reisblog met al onze tips en algemene reisinformatie

Als je een route door Amerika maakt kan je twee dingen doen:

Een rondreis door Amerika: je start en eindigt weer in dezelfde stad

Voordelen van een rondreis door Amerika

Je betaald niet extra voor het inleveren van je huurauto op een andere bestemming dan je vertrekpunt (dit kan oplopen tot een paar honderd Euro).En je kan een standaard retourticket kopen. Voor twee enkele reizen betaal je soms een paar honderd Euro meer. Al met al ben je dus goedkoper uit.

Nadelen van een rondreis door Amerika:

Je moet je beperken tot het bezoeken van minder plaatsen in een kleiner rondje, anders zit je de hele dag in de auto. Het kost meer benzine, alhoewel dit wel goedkoop is in Amerika. Soms ben je genoodzaakt een extra plaats toe te voegen om je rondje te kunnen maken en je bent dus twee keer in Los Angeles.

Leuke route opties voor een rondreis in Amerika:

 • Los Angeles als start en eindpunt – Bekijk route
 • San Fransisco als start en eindpunt
 • Las Vegas als start en eindpunt
 • Miami als start en eindpunt
Onze auto tijdens de rondreis door de Verenigde Staten
Onze auto tijdens de rondreis door de Verenigde Staten

Een route door Amerika met een ander vertrekpunt en eindpunt.

Voordelen van een route door Amerika met een ander vertrek en eindpunt

Omdat je een korter stuk maakt heb je veel meer tijd om op je bestemming te blijven of om een aantal extra plekken toe te voegen. Een paar dagen zijn zo voorbij en als je met kinderen reist en ook nog eens verschillende Nationale Parken bij elkaar in de buurt hebt kan het fijn zijn het rustiger aan te doen. Ook hoef je minder lange afstanden af te leggen omdat je maar een enkele reis hoeft af te leggen. Zo is de route van Los Angeles naar San Francisco heel populair en makkelijk aan te rijden, zelfs in 2 weken. Of eindig bijvoorbeeld in Las Vegas.

Nadelen van een route door Amerika met een ander vertrek en eindpunt

Je moet twee enkele reizen boeken bij je vliegmaatschappij, hiermee ben je altijd duurder uit. Voor het inleveren van je huurauto betaal je vaak een extra toeslag om hem op een andere plek in te leveren.

Deze reis is vooral geschikt als je verre afstanden af wilt leggen. Denk aan een reis met een startpunt New York of een doorreis naar Hawai.

Leuke routes door Amerika met een ander vertrekpunt:

 • Denver (Yellowstone) naar Las Vegas
 • Los Angeles naar San Francisco
 • Los Angeles naar Las Vegas
 • Las Vegas naar New York
 • New York naar Hawai
 • New York naar Miami
 • Miami naar Los Angeles

Welke route in Amerika past bij jou?

Of je beter een rondreis of een route van de ene plek naar de ander kan maken is afhankelijk van je budget, reistijd en het aantal highlights die je wil zien. Wil je bijvoorbeeld naar Yellowstone? Dan start en eindig je niet in Denver, want verder is daar weinig te beleven. Als je naar New York vliegt moet je bijna wel twee enkele reizen boekenn omdat andere steden al snel op vliegafstand liggen. Ook kan je je route combineren met lekker wat dagen aan het strand in Florida. Zelf hadden wij een rondreis van 3 weken van Los Angeles naar Los Angeles. Wil je weten welke gave plekken wij hebben gezien? Bekijk onze route. Wat je ook kiest, een bijzondere ervaring zal het zeker worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *