de skyline van Singapore.
Azië Moderne Ouders Singapore

Singapore met kinderen de ideale stopover

Singapore is een verrassend leuke bestemming met kinderen. Het enige nadeel is dat Singapore erg ver weg is. En Singapore is voor de meeste mensen gewoon te klein (en duur) om een volledige vakantie van 2 a 3 weken te spenderen. Bovendien zijn 2 tot 4 dagen meer dan genoeg om de leukste bezienswaardigheden gezien te hebben. En Singapore is de ideale stopover als je richting Indonesië (Bali), Nieuw-Zeeland of Australië vliegt. Heb je langer de tijd om in Singapore te blijven, gewoon doen het is een heerlijke bestemming.

de skyline van Singapore.

In dit artikel:

Singapore als vakantiebestemming

Singapore ligt op ongeveer 13 uur vliegen van Nederland. Officieel is Singapore een land maar het voelt meer aan als een stad en wat voor een stad! Singapore is een van de leukste landen van Zuidoost-Azië. Er is genoeg te doen om je meerdere dagen te vermaken en verbazen. Het land staat bekend om haar uitersten. Zo is het een van de schoonste steden ter wereld. Dit komt mede door het verbod op Kauwgom en de extreem hoge boetes voor het gooien van afval op straat. Verder is het land zeer veilig en is het ook een van de duurste plekken in Azië. Singapore is een land van uitersten, je zult een bezoek aan Singapore dan ook niet snel vergeten.

Hoe reis je naar Singapore?

Er gaan dagelijkse verschillende vluchten richting Singapore. KLM en Singapore Airlines vliegen direct op Singapore vanaf Amsterdam, ongeveer 13 uur vliegen. Er zijn ook diverse maatschappijen die vluchten aanbieden met een overstap. Onder andere Emirates, Turkisch Airlines, Lufthansa en Qatar bieden vluchten met een overstap aan. Dit is vaak een stuk voordeliger als een directe vlucht. Reis je met (jonge) kinderen dan kan een direct vlucht erg fijn zijn. Zeker als het een nachtvlucht is en je kindje lekker kan slapen. Het kan ook fijn zijn voor jouw en je kind(eren) om tijdens een tussenstop even de benen te kunnen strekken. Het heeft allebei zo zijn voor- en nadelen.

Beste reistijd Singapore

Singapore is het hele jaar door te bezoeken. De temperatuur is het gehele jaar rond de 30 graden. In de maanden februari tot en met oktober valt de minste hoeveelheid regen. Dat betekend zeker niet dat je geen regen kan verwachten tijdens deze maanden. Sterker nog, een flinke regenbui is nooit ver weg in Singapore. Gelukkig is het vaak een stortbui die niet lang duurt en klaar het daarna weer op.

 Wil je de drukte vermijden? Dan kan je Singapore het best bezoeken van juli tot november.

Tijdsverschil Singapore

Het is in Singapore tijdens onze zomertijd 6 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het 7 uur later dan in Nederland.

Rondreizen in Singapore

Rondreizen binnen Singapore is vrij eenvoudig. Singapore is een ‘grote stad’ ergens naar toe reizen duurt maximaal een uur. Het openbaar vervoer is goed. Bussen en Metro’s rijden door de hele stad. Speciaal voor toeristen is er de Singapore Tourist pass. Met deze kaart kan je afhankelijk van je keuze 1,2 of 3 dagen onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer. De kosten zijn ongeveer 30 Singapore dollar voor 3 dagen.

Metro

Reizen met de metro is eenvoudig, snel en betaalbaar. Met de Tourist pass reis je gratis, zonder Tourist pass betaal je tussen de 1 en 3 Singapore dollar voor een enkeltje. De metro’s zijn luxe en uitgerust met airconditioning. De meeste bezienswaardigheden zijn te bereiken met de metro. Veel hotels hebben een metrostation op loopafstand.

Bus

De bus is een prima alternatief voor de metro. Door de hele stad zijn bushaltes te vinden. De bus rijdt van 05:30 in de ochtend tot 01:00 in de nacht. De tourist pass is ook geldig in de bus.

Taxi

Ondanks dat Singapore een van de duurste landen ter wereld is, zijn taxi’s verrassend betaalbaar. Voor de meeste ritjes betaal je slechts een paar euro. Er rijden 26.000 taxi’s rond dus er eentje vinden is niet moeilijk. Tijdens de spits kan het wel iets lastiger worden. Je kan een taxi eenvoudig aanhouden door je hand uit te steken en te gebaren, of zoek een taxistandplaats.

Grab/Uber

Net als in de rest van Azië kan je ook in Singapore gebruik maken van Grab. Door middel van de app op je telefoon kan je eenvoudig een taxi bestellen. Dit werkt op de zelfde manier als Uber. De chauffeur kan je ritje accepteren en komt direct naar je toe gereden. Hij ziet op zijn telefoon jou exacte locatie en jij ziet de locatie van de chauffeur. Ook weet je van je tevoren hoeveel het ritje kost en hoef je dus niet te onderhandelen over de prijs. De chauffeur weet ook gelijk waar je naar toe wilt, geen spraakverwarringen. En dat alles voor een lagere prijs als een reguliere taxi. Wij gebruiken Grab in heel Azië en kunnen inmiddels niet meer zonder.

Je hebt hiervoor wel internet verbinding nodig. Wil je tijdens je vakantie gebruik maken van de Grab of Uber app dan is het verstandig om voor vertrek een e-sim te kopen. Meer over de E-sim later.

Taxi met kinderen Singapore

In Singapore gelden strengen regels op het gebruik van kinderstoeltjes in de auto. Kinderen zijn verplicht gebruik te maken van een kinderstoeltje. Deze regels gelden ook voor Grab en Uber. Deze regels gelden niet voor taxi’s. Officiële Taxi’s zijn dus als enige uitgezonderd om kinderen te vervoeren zonder kinderstoeltje. Gelukkig is er ook nog de mogelijkheid om een grab te reserveren met kinderstoel of autostoelverhoger afhankelijk van de lengte van je kind. Je moet hiervoor de Grab family auto bestellen.

Geschikt voor passagiersTussen 1 – 3 jaar oud
Minder dan 1 meter
Tussen 4 – 7 jaar oud
Tussen 1 – 1,35 meter
Voorzien1 autostoeltje
(Urban Kanga / IMMI GO)
1 stoelverhoger
(mifold)
Toeslag per gebruikte stoel$ 5$ 2

Voorzieningen voor kinderen in Singapore

Singapore is een modern en welvarend land. De voorziening voor kinderen zijn er dan ook prima. Overal kan je babyvoeding, flesvoeding, luiers, etc kopen. De producten zijn van hoge kwaliteit.

Reisstekker nodig in Singapore?

De stopcontacten zijn van een ander type dan de Nederlandse en Belgische. Neem dus een reisstekker mee.

Gezondheid en hygiëne in Singapore

Vaccinaties Singapore

Voor een bezoek aan Singapore zijn vaak niet direct vaccinaties nodig. Advies hierover is altijd persoonsgebonden. Neem contact op met een specialist op het gebied van reisvaccinaties. Hou ook rekening met een bezoek aan omliggende landen. De landen rondom Singapore scoren lager op het gebied van hygiëne, hier kan het dus wel nodig zijn.

Denguekoorts

Dengue (of knokkelkoorts) is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een virus. Het virus komt voor in tropische gebieden en wordt overgedragen door muggen. Dengue komt regelmatig voor bij mensen die landen hebben bezocht waar de ziekte voorkomt. Singapore behoort tot deze landen. De incubatieperiode voor dengue virus ligt tussen de 3-14 dagen. Het merendeel van de denguevirusinfecties verloopt zonder ziekteverschijnselen. En klein deel van de mensen met een denguevirusinfectie krijgen milde klachten zoals, koorts, hoofdpijn en spierpijn. Dit is natuurlijk heel vervelend maar niet levensbedreigend.

Een heel klein deel van de infecties ontwikkelt tot ernstige dengue met complicaties zoals dengue hemorragische koorts (DHF) en dengue shock syndroom (DSS). Zonder behandeling kunnen deze complicaties levensbedreigend zijn.

Ter preventie van Dengue is het verstandig een anti-muggen middel met DEET te gebruiken. Let op met het gebruik van DEET bij kinderen. Kinderen zijn extra gevoelig voor dit middel. Lees altijd de gebruiksaanwijzing voor de maximale hoeveelheid bij kinderen.

Kraanwater drinken Singapore

Het kraanwater is veilig te drinken.

Voedselveiligheid in Singapore

Eten in Singapore is een feestje. Je vindt hier de lekkerste gerechten uit heel Azië. Natuurlijk wil je niet ziek worden tijdens je streetfood avontuur. Gelukkig heeft Singapore strenge regels met betrekking tot hygiëne en voedselveiligheid. Je kunt in principe overal met een gerust hart eten. Natuurlijk is er altijd een kleine kans dat je ziek van het eten wordt, dit is echter te vergelijken met een land als Nederland.

Geld in Singapore

In Singapore betaal je met de Singaporese dollar vaak afgekort als S$ of als SGD . Voor €1 krijg je op het moment van schrijven S$1,46 terug. Dit bedrag is natuurlijk afhankelijk van de wisselkoers en kan hoger of lager zijn op dat moment.

Er zijn zelfs winkels en hotels die ook Amerikaanse Dollars en andere valuta accepteren.

Geld opnemen

Overal zijn pinautomaten te vinden. Bij vrijwel alle pinnenautomaten kan je geld opnemen met je Nederlandse betaalpas. Ook met je creditcard kan je geldopnemen bij de pinautomaten. Geld opnemen met een betaalpas is vaak goedkoper als met een creditcard.

Betalen in Singapore

Betalen in winkels is soms ook mogelijk met een Nederlandse betaalpas. Ondanks dat Singapore een zeer modern land is kan je op veel plekken nog niet met een creditcard betalen. Het is daarom verstandig om voldoende cash bij je te hebben.

Engels spreken in Singapore

Singapore heeft vier officiële talen: Maleis, Engels, Chinees en Tamil. Vrijwel iedereen spreekt Engels in Singapore aangezien het als ‘hoofdtaal’ gezien wordt. Een andere taal de regelmatig sproken wordt is Singlish. Dit is een op Engels gebaseerde mengelmoes van verschillende talen. De regering keurt het gebruik van Singlish echter af en geeft de voorkeur aan traditioneel Engels.

Visum Singapore en reisdocumenten Singapore

Voor het reizen naar Singapore korter als 3 maanden is geen visum vereist. Dit is echter wel op voorwaarden van.

  • Een paspoort dat ministens 6 maanden geldig is bij aankomst in Singapore
  • Retour ticket of ticket naar volgende bestemming
  • Genoeg financiële middelen om in het land te kunnen verblijven. (Dit kan gecontroleerd worden bij aankomst in Singapore)
  • Ingevulde SG Arrival card, dit deed je voorheen in het vliegtuig onderweg naar Singapore. (Minimaal 3 dagen voor vertrek) Hier kan je je SG Arrical card invullen

E-sim (internet buiten de deur)

Een E-sim zorgt er voor dat je overal over mobiele data beschikt op plaats van bestemming. Je hoeft nu niet bang te zijn voor hoge kosten bij je eigen provider. Voor een E-sim betaal je een vast bedrag voor en bepaalde hoeveelheid aan data. Je kan een E-sim voor een land kopen bijvoorbeeld Singapore of Thailand. Er zijn ook E-sim die je in de hele regio kan gebruiken bijvoorbeeld Zuidoost-Azië. Er zijn zelfs E-sim die je wereldwijd voorzien van data. Geen risico’s van dure rekeningen achteraf. Je betaald vooraf, is je data bundel op dan stop automatische je internet.

Heb je een vraag of mededeling over reizen met kinderen naar Singapore? Laat een bericht achter in de comments.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *