Welke spijkerbroek staat mij
Fashion Moderne Ouders Voor mama

Welke broek past bij mijn figuur?

Welke broek past bij mijn figuur? Elk figuur maar ook elke broek is anders. Ze komen in allerlei vormen en maten. Je kent het wel, je bent heerlijk aan het (online) shoppen tot je een prachtige broek tegen komt, die moét je hebben, en je koopt hem. Thuis lijkt de broek totaal anders. Hoe kan dat nou? Het is de juiste maat en op de afbeelding zag hij er prachtig uit.. Een simpel antwoord? Het voorbeeld dat jij zag had een heel ander figuur. Hierdoor ziet de broek er compleet anders uit. Na het lezen van deze blog voorkom je een volgende miskoop en weet je precies hoe je jouw figuur het beste uit laat komen.

Welke figuren zijn er om onderscheid in te maken?


Om te beslissen welke broek het beste past bij jouw figuur, is het belangrijk om te weten welk figuur je hebt.

Er zijn 5 soorten figuren:

 • Zandloper figuur (poppetje 1) – Schouders en heupen even breed met een smalle taille. Vaak gepaard met grote borsten en billen
 • Appelvormig figuur (poppetje 2) – Voller bovenlichaam en slanke benen
 • Atletisch figuur poppetje 3) – Lijkt op het rechthoekig figuur; taille en heupen zijn ongeveer even breed alleen de schouders zijn breder
 • Peervormig figuur (poppetje 4) – Vollere billen, heupen, bovenbenen en slanke middel
 • Rechthoekig figuur (poppetje 5) – Schouders, taille en heupen ongeveer even breed

1. Rechthoekig figuur

Bij een rechthoekig figuur zijn je schouders, heupen en taille ongeveer even breed. Je lichaam is dan vrij recht met weinig rondingen. Hierbij zoek je dus een broek die kunnen zorgen voor wat meer rondingen. Je accentueert hiermee gelijk je slanke benen.

Welke broek past het beste bij een rechthoekig figuur?

 • Lage taille
 • Middelhoge taille
 • Mom-jeans of boyfriend jeans, of terwijl de meer baggy broeken
 • Broeken met wijd uitlopende pijpen
 • Rechte pijpen


Zoals je leest kan je bij een rechthoekig figuur een skinny jeans beter laten liggen. Door de lage of middelhoge taille leg je meer nadruk op je heupen. Broeken met rechte pijpen en vooral met wijd uitlopende pijpen geven jou meer een zandloperfiguur. Dit komt omdat je onderbenen breder lijken. Daardoor de rest van je weer benen smaller en je heupen weer breder. En lucky you want deze retro broeken met wijd uitlopende pijpen -ook wel flair broeken genoemd- zijn weer he-le-maal terug. I Love it! Een flair broek iets teveel van het goeie? Kies dan voor de broek met rechte pijpen, ook erg mooi.

Als je het helemaal af wilt maken draag dan een leuke blouse in je broek gestopt, hierdoor lijkt je figuur ook minder recht.

2. Peervormig figuur

Bij een peervormig figuur heb je ronde volle billen, brede heupen en bovenbenen met een slanke middel en smalle schouders. Het kan lastig zijn de beste broek te vinden voor dit figuur.

Welke broek past het beste bij een peervormig figuur?

Kies voor broek met rechte of wijd uitlopende pijpen met een laag tot middelhoge taille. Het liefst in donkere kleuren zoals zwart, donker grijs, groen of blauw. Vermijd gebleekte spijkerbroeken. Kies voor shirtjes of een blouse met felle kleuren. Zo leg je de focus op je bovenlichaam.

3. Appelvormig figuur

Bij een appelvormig figuur is er sprake van een rond bovenlichaam en juist een smaller onderlichaam.

Welke broek past het beste bij een appelvormig figuur?

Bij een appelvormig figuur is het goed om de nadruk op je slanke benen te leggen. Dit doe je door te kiezen voor een skinnyjeans of jeans met rechte pijpen met een hoge taille. Door de hoge taille lijken je benen langer en lijk je daardoor nog slanker.

4. Atletisch figuur

Het atletisch figuur lijkt het meest op een rechthoekig figuur. De taille en de heupen zijn even breed, alleen heb je bij een atletisch figuur ook brede schouders.

Welke broek past het beste bij een atletisch figuur?

 • Lage taille
 • Middelhoge taille
 • Mom-jeans of boyfriend jeans, of terwijl de meer baggy broeken
 • Broeken met wijd uitlopende pijpen
 • Rechte pijpen


Ook voor een atletisch figuur geld dat je een skinny jeans of een skinny broek beter kunt laten liggen. Kies voor een broek met een lage of middelhoge taille om meer aandacht te trekken naar je heupen, die hierdoor breder lijken. Stop je shirt of blouse deels in je broek voor meer vorm.

5. Zandloper figuur

Een zandloperfiguur heeft het imago dat je elke soort broek kan hebben. Natuurlijk is dit een vooroordeel want ook bij een zandloperfiguur zijn er bepaalde modellen broeken die jouw figuur het beste laten uitkomen. Kenmerkend voor een zandloperfiguur zijn volle billen, volle borsten en smalle heupen.

Welke broek past het beste bij een zandloperfiguur?

Kies bij een zandloperfiguur voor een skinny jeans, het liefst met een middelhoge taille, zo benadruk je je billen en smalle taille. Een broek met wijd uitlopende pijpen kan je beter laten liggen, dit haalt de focus van de billen en dat zou zonde zijn 😉

En nu.. Lekker shoppen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *